Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoera! Ein-de-lijk komt deze emoji er!

emoticons.jpg

Topoverleg op het hoofdkwartier van Apple over een nieuwe emoticon: verschillende partijen vergaderen daar momenteel of en hoe de nieuwste emoticon eruit komt te zien. De afgelopen tijd regende het klachten en verzoeken: waarom  bestaat deze emoji nog niet?

Dit wordt de allernieuwste emoji

Welk plaatje het is? Binnenkort wordt er hoogstwaarschijnlijk een roodharige emoji ontwikkeld. Dus ook als je geen blond, bruin of zwart haar hebt, maar gezegend bent met rode lokken, kun je straks toch een lijkende emoji meesturen in je appjes. Zo zien de verschillende versies van de roodharige emoticon eruit:

 

 

Klachtenregen over het ontbreken van een roodharige emoji

Als je erover nadenkt, is het eigenlijk best gek. Waarom zijn alleen emoji’s van mensen met blond, bruin en zwart haar? Zeker omdat er van de meest uiteenlopende zaken wel perfect lijkende plaatjes bestaan. Er is zelfs een emoji van een avocado (!). Volgens emojipedia.org was het de laatste tijd de meest gehoorde klacht: het ontbreken van een emoji met rood haar.  Daar komt nu dus waarschijnlijk verandering in!

In alle soorten en maten

Verschillende partijen, een samenwerkingsverband van grote techbedrijven en Apple, overleggen momenteel om te kijken aan welke eisen deze ‘red hot’ emoji’s moeten voldoen en welke soorten en maten er nodig zijn. Denk aan een mannelijke en een vrouwelijke variant, met verschillende huidskleuren en in verschillende leeftijden. Het scheelt immers nogal of je een donkere vrouw bent of een man met een bleke huid en snor. Ook wordt er gekeken of andere ‘standaardplaatjes’ moeten worden aangepast, zoals de hardloper en de danser.

Voorlopig moeten we nog even wachten. Zelfs als de roodharige emoji’s nu pijlsnel worden ontwikkeld, zijn ze op zijn vroegst waarschijnlijk ergens begin 2018 tussen de emoji’s met blond, bruin en zwart haar te vinden.

Bron: emojipedia.org, telegraaf.nl, iculture.
Beeld: emojipedia.org

Lees ook:

Kijk ook:

 

De beste artikelen gratis ontvangen in je mailbox? Abonneer je op de Margriet nieuwsbrief. 

Ook interessant