Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoe weten kinderen dat ouders van hen houden?

Morgen, zondag 20 november, is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Een dag om bij stil te staan. In de wereld waar wij vandaag de dag in leven komen die rechten nogal eens in de knel, vooral het recht om op te groeien in een liefdevolle familie. 1 op de 10 kinderen wereldwijd ontbreekt het daaraan. En dat brengt de emotionele, fysieke en mentale ontwikkeling en dus de toekomst van een kind ernstig in gevaar.

SOS Kinderdorpen
De internationale kinderontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen zet zich specifiek in voor het recht van kinderen om op te groeien in een familie. Het liefst binnen de biologische familie. Maar als dat niet meer mogelijk is, dan biedt de organisatie passende alternatieve zorg door kinderen op te vangen in een SOS familie.

Om aandacht te vragen voor de 220 miljoen kinderen die de zorg van hun ouders zijn verloren of dreigen te verliezen maakte SOS Kinderdorpen een ontroerend en confronterend filmpje. Hierin vertellen kinderen op ontwapenende wijze hoe ze weten dat hun ouders van hen houden. Maar niet alle kinderen kunnen deze vraag beantwoorden. De harde realiteit van 1 op de 10 kinderen wereldwijd.

Ook interessant