Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoe je telefoon je kan helpen gelukkig te voelen

vrouwen-positief-zijn.png

Bepaalde dagelijkse gedachteoefeningen die je met behulp van je smartphone kunt doen: zou het je gelukkiger maken? Dat willen onderzoekers van Universiteit Leiden graag weten. Jij kunt meedoen aan hun onderzoek. Je maakt daarmee niet alleen kans op een dagelijkse dosis positiviteit, er worden ook geldprijzen verloot onder de deelnemers.

Uit eerder onderzoek van de universiteit blijkt dat het maken van een korte dagelijkse oefening je geluksgevoel kan verhogen. Met het onderzoek Positieve Psychologie willen de onderzoekers nu ook nagaan welke oefening precies het best werkt en of dit soort oefeningen in te passen zijn in een dagelijks leefritme.

Zo doe je mee

Gedurende één week maak je korte gedachteoefeningen op je smartphone. Op vier verschillende momenten vul je een korte vragenlijst in, voor of na het maken van de oefening. Dat duurt ongeveer 15 minuten. Je hoeft voor dit onderzoek de deur dus niet uit, je kunt alles op je telefoon invullen. Alle gegevens worden anoniem verwerkt.

Onder de deelnemers worden vier geldprijzen verloot: één keer 200 euro, één keer 100 euro en twee keer 50 euro. Fijne bonus: de onderzoekers verwachten dat de oefeningen zelf positieve voordelen met zich mee brengen.

Je kunt tot 31 juli meedoen. Geef je op via Universiteit Leiden.

De uitkomsten van het onderzoek vind je natuurlijk binnenkort terug op Margriet.nl.

Ook interessant