Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hóe leuk: deze Britse royal opent binnenkort zijn eigen Bed & Breakfast

britse-royal.jpg

Heb jij altijd al een keer in een koninklijk onderkomen willen slapen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Niemand minder dan prins Charles zal namelijk volgende week zijn eigen Bed & Breakfast openen in Schotland.

De B&B van de prins van Wales heeft de naam Granary Lodge en bestaat uit tien slaapkamers. De woning kijkt uit op de Noordzee en staat op het terrein van het kasteel van Mey in Caithness.

Familiebezit

Volgens de Dailymail was het kasteel van 1952 tot 1996 in het bezit van de moeder van koningin Elizabeth. Prins Charles heeft er hierna voor gekozen om het pand volledig te laten renoveren om zo het nalatenschap van zijn familie beschikbaar te maken voor het normale publiek.

Speciaal voor Charles

Robert Lovie, directeur van de organisatie van de prins, zegt er in een interview het volgende over: “Ons team heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt en we zijn ontzettend blij met het eindresultaat. Wij hopen dat de Bed & Breakfast meer mensen naar Caithness zal trekken, een plaats die een speciaal plekje heeft in het hart van prins Charles.”

Pure hobby

Mocht je denken dat de prins van Wales hier zelf iets aan zal verdienen, dan heb je het mis. De inkomsten van de B&B gaan namelijk direct naar het onderhoud van het landgoed en de toerismebranche in Schotland. Het is eigenlijk dus niet meer dan een ‘hobby’ voor prins Charles.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.                       

Beelden van de B&B kun je hier vinden.

Bron | Dailymail.co.uk
Foto | Getty

Ook interessant