Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit zijn de hobby’s van prinses Amalia

koning-willem-alexander-en-prinses-amalia.jpg

Dat de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bijzonder meisje is, wisten we al.  Welke grote passies Amalia heeft en dat ze eigenlijk heel goed is in haar hobby’s, is minder bekend.

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses van Oranje, is inmiddels veertien jaar oud. En net als ieder ander meisje van die leeftijd heeft ze haar eigen interesses.

Zingen

Lang niet iedereen weet dat Amalia een muzikaal meisje is. Ze houdt van zingen, zo staat op de site van het koninklijk huis. Dat ze dat ook mooi kan, bewijst een schattig filmpje van het royalty-programma Blauw bloed. Daarin zie je een jonge Amalia die sinterklaasliedjes zingt bij de open haard en dat helemaal niet onverdienstelijk doet. Volgens dat filmpje heeft ze ook pianoles gehad, maar focust ze zich nu op zingen. Op school volgt ze musicallessen en ze zou zelfs soms optreden in bejaardentehuizen en op familiefeestjes. Bekijk hier het filmpje. 

Paardrijden

Alle drie de prinsessen kunnen paardrijden, zo bleek uit de foto die werd vrijgegeven toen Amalia twaalf werd. De drie zusjes waren een buitenrit aan het maken ergens in de buurt van Apeldoorn. Paardrijden en poseren, de drie prinsessen draaien er hun hand niet voor om. Van links naar rechts: prinses Ariane (op Fredje), prinses Amalia (op Safary) en prinses Alexia (op Pixie).

Foto: Jeroen van der Meyde, september 2015, Apeldoorn

8

 

Kennelijk rijdt prinses Amalia niet onverdienstelijk, want in de zomer van 2016 nam ze deel aan een paardrijwedstrijd, aangemoedigd door haar moeder. Ze stond ingeschreven onder een andere naam en deed dus in het diepste geheim mee. De vader en moeder van Máxima waren ook aanwezig om hun kleindochter aan te moedigen.

Bekijk het filmpje:

Hockey

Op de website van het koninklijk huis is verder te lezen dat Amalia van hockey houdt. En dat geloven we graag. Niet alleen speelt ze dat zelf sinds haar zevende, ook is het koninklijk paar geregeld te vinden op de tribune bij grote sportevenementen en sinds 2006 gaan de prinsesjes mee. Prinses Amalia is vaak te zien terwijl ze Oranje fanatiek aanmoedigt. Samen met het hele koninklijke gezin zat ze bijvoorbeeld in het publiek bij het vrouwenhockeyteam en stond enthousiast te juichen. Ook toen de Nederlandse turnster Sanne Wevers een gouden medaille won op de laatste Olympische Spelen zat ze met haar familie op de tribune.

Op school

Toen Amalia op de basisschool zat, mocht ze een klas overslaan. Inmiddels gaat ze naar Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Daar waren haar cijfers zo goed dat ze een bijvak mocht kiezen. In de zomer van 2016 werd duidelijk dat ze Chinees gaat volgen. Eind 2015 was Amalia met haar ouders in China en dat was het moment dat ze in de taal geïnteresseerd raakte. “We zullen zien of het beklijft,” zei haar vader toen, tijdens de fotosessie in de tuin.

Bron: koninklijkhuis.nl, Blauw bloed
Beeld: ANP, RVD/ Jeroen van der Meyde

Meer lezen:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant