Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít kledingmerk lanceert een bh-collectie speciaal voor vrouwen met borstkanker

bh-margriet.jpg
Bh’s kopen kan voor vrouwen met borstkanker, die een of beide borsten hebben laten amputeren, ontzettend frustrerend zijn. Daar wil een populaire kledingketen verandering in brengen.

H&M lanceert nu de Close to my heart-collectie: bh’s die speciaal ontworpen zijn voor vrouwen die een of beide borsten niet meer hebben. En dat is zeker niet zichtbaar aan de deze lingerie.

Bh bedekt meer

De bh’s zien er namelijk gewoon hartstikke mooi en normaal uit en kunnen ook door vrouwen die hun borsten nog wel hebben, worden gedragen. Van sportbh’s met voorsluiting tot en met basic en kanten exemplaren. Het verschil zit ‘m in de grootte: de Close to my heart-bh’s bedekken meer van de borsten dan een normale bh. Ook zitten er zakken in de cups, om de protheses goed op hun plek te houden.

Alles naar het goede doel

Een medewerker van H&M die zelf een borstamputatie heeft ondergaan, vormde de inspiratie voor deze mooie collectie. Ze kon maar moeilijk bh’s vinden die functioneel én stijlvol waren. Op de site geeft de kledingketen aan, dat honderd procent van de opbrengst van de Close to my heart-bh’s naar de American Cancer Society gaat, ten behoeve van meer onderzoek naar de ziekte.

Je kunt de collectie, die nu alleen nog online verkrijgbaar is, hier bekijken.

H&M borstkanker BH-collectie H&M borstkanker BH-collectie H&M borstkanker BH-collectie H&M borstkanker BH-collectie

Bron | H&M, Today
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant