Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hiermee blijven muggen écht weg uit je slaapkamer

vrouw-slaapkamer.jpg

Gezoem, muggenbulten, jeuk… Muggen zijn niet fijn. Gelukkig houdt deze klassieker ze ver buiten de slaapkamerdeur. Dat is prettig wakker worden!

Misschien gebruik je ‘m al jaren. En misschien ken je ‘m nog niet: de anti-muggenstekker. Het apparaatje bestaat al zo’n 24 jaar en is te koop bij verschillende drogisterijen. Deze uitvoering van Roxaset bestaat uit een stekker en een flesje met vloeistof op basis van prallethrin (een synthetische insecticide, red.) dat je in de stekker klikt. Vervolgens zet je de stekker aan en zorgt de verdamper ervoor dat de stof zich verspreidt. Volgens de fabrikant kun je zelfs met de ramen open slapen, want de actieve stof heeft een ‘zeer sterk afwerende werking’.

Het bijgeleverde advies is om twee uur voordat je naar bed gaat de stekker aan te zetten. Als het goed is, is je slaapkamer dan de hele nacht muggenvrij. De stekker verspreidt geen geur en is ook te gebruiken in andere ruimtes, zoals de woonkamer. Goed om te weten: de anti-muggenstekker is niet geschikt voor ruimtes met airco of veel beluchting, zoals mechanische ventilatie.

Natuurlijk middeltje

Wil je liever een natuurlijk middel gebruiken om muggen op afstand te houden? Gebruik dan producten uit de Anti-insect Natural-lijn van Care Plus. Die hebben een basis van lemon-eucalyptus extracten en breng je direct aan op de huid. Deze natuurlijke middelen houden zowel muggen als teken van je lijf, stelt Bart Knols, medisch entomoloog en schrijver van het boek Mug.

Toch een muggenbult?

Ben je helaas toch gestoken door een mug? Een Amerikaanse dermatoloog beweert dé oplossing te hebben gevonden voor die vervelende jeuk. Lees hier om welk goedje het gaat. Je kunt ook (een van) deze tips proberen.

Bronnen | libelle.nl, bol.com en mozzy.nl
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant