Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hier word je héél vrolijk van: dansende koeien in de wei!

curious-cow.jpg

Groen gras, krokussen die uit de grond schieten, de warme stralen van het voorjaarszonnetje: hoera, het is weer lente! Dat is fijn voor ons én voor de koeien van Nederland. Dit is waarom.

Margriet samen met Campina

Op 20 maart breekt officieel de lente aan. Dat betekent warmer weer, ontluikende natuur en vaker lekker naar buiten. Daar word je toch blij van? Die eerste dag van het voorjaar is trouwens ook de dag dat je op veel plekken in Nederland de koeiendans zult zien. Koeiendans? We horen het je denken. Dat zit zo. Eind maart gaan veel dieren weer de wei in, nadat ze de winter op stal hebben gestaan. Dat is ieder jaar weer een heel vrolijk gezicht. De koeien die na een lang verblijf binnen de buitenlucht ingaan, rennen of rollen heen en weer, huppelen en springen.

Bekijk de koeiendans: doe je mee?

Zo’n koeiendans met eigen ogen zien? Kijk op 20 maart live mee via de Facebookpagina van Campina en zie hoe de 150 koeien van boer Coen de benen nemen naar buiten. De staldeuren worden om elf uur precies opengezet door Katja Schuurman, die een voorleesboek over de koeiendansdag schreef.

De Natuur in Nederland

Onze natuur gaat steeds verder achteruit. En die kunnen we een handje helpen. De boeren van Campina gaan extra duurzaam te werk door extra aandacht te besteden aan koe, natuur en klimaat. Wist je bijvoorbeeld dat koeien veel boeren en dat hierdoor broeikasgassen ontstaan? De boeren van Campina zorgen ervoor dat hun koeien aangepast voer krijgen om de gassen te verminderen. Daarnaast krijgt elke koe een zachte ligplaats, zodat hij/zij lekker op z’n gemakje kan herkauwen. Maar daarnaast wordt er ook gedacht aan het welzijn van andere dieren, ze leggen bijvoorbeeld stroken met wilde planten en bloemen aan. Dit trekt vlinders, vogels en insecten aan. Zodat ook zij een fijnere leefomgeving hebben.

Help jij de natuur ook een handje?

Steeds meer Campina producten worden gemaakt van de melk van boeren die dus extra aandacht besteden aan koe, natuur en klimaat. Benieuwd hoe je dit kunt herkennen in de supermarkt? Deze producten zijn voorzien van het PlanetProof keurmerk. Ontdek op Campina’s duurzaamheidspagina hoe steeds meer boeren bijdragen aan een duurzamere toekomst.

 

Ook interessant