Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít is het verschil tussen champagne en prosecco

champagne.jpg

Vraag jij je ook altijd af wat het verschil is tussen prosecco en champagne? En ís er eigenlijk wel een onderscheid? Hoewel je misschien denkt van niet – bubbels zijn tenslotte bubbels – zijn de drankjes echt niet zomaar met elkaar te vergelijken. De verschillen zijn zelfs behoorlijk groot.

Nieuwsgierig naar hoe je deze feestelijke drankjes van elkaar kunt onderscheiden? Dit zijn zijn zaken om op te letten.

Land van herkomst

Hoewel champagne en prosecco allebei mousserende wijnen zijn, hebben ze een ander land van herkomst. Champagne komt oorspronkelijk uit het noordoosten van Frankrijk (de Champagnestreek) en is gemaakt van chardonnay, pinot poir en pinot meunier-druiven. Prosecco komt uit Italië en wordt gemaakt van glera-druiven.

Verschil in maakproces

Er is een belangrijk verschil in de gisting van champagne en die van prosecco. Beide ondergaan weliswaar twee gistingrondes. Maar bij champagne verloopt die tweede ronde nog geheel op traditionele wijze. Omdat die methode arbeidsintensief is, kost dat veel tijd en geld. Dat verklaart meteen ook het hogere prijskaartje van champagne.

Andere smaken

Veel mensen zeggen dat ze geen verschil proeven tussen champagne en prosecco. Best vreemd, want er is wel degelijk een verschil. Zo smaakt champagne meestal naar een combinatie van citrusvruchten, witte perzik, witte kersen en amandelen, terwijl prosecco de smaak van groene appel, honingmeloen, peer en verse room met elkaar combineert.

Is het lekkerst bij…

Prosecco smaakt wat zoeter dan champagne en doet het daarom goed bij vleesgerechten of bij zoete hapjes en desserts. Champagne kun je het best drinken bij ziltige visgerechten zoals mosselen en oesters of bij hartige hapjes met iets zurigs erin.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Town & Country
Foto | iStock

Ook interessant