Nieuws

Het grootste chocolademuseum ter wereld kun je wel héél dichtbij huis vinden

chocolademuseum.jpg

Ben jij gek op chocolade? Dan heb je een goed excuus om binnenkort een tripje naar Antwerpen te plannen. In de Belgische stad is afgelopen weekend hét grootste chocolademuseum ter wereld geopend.

Chocoladeliefhebbers kunnen zich in de Chocolate Nation vergapen aan maar liefst 4.000 m² aan chocolade: een genot voor het oog én je maag.

Smaakerfgoed

Jeroen Jespers, één van de initiatiefnemers van het museum, legt uit hoe hij het op het idee is gekomen: “Ik en Mickelle Haest zijn chocoladefans en we wilden graag een merkbeleving rond Belgische chocolade creëren voor alle andere fans. Belgische chocolade behoort tot het collectieve smaakerfgoed en verdient een prominente plek in Begië, hier in Antwerpen.”

Inspiratie

Jespers en Haest bezochten chocoladeprojecten over de hele wereld, om zo de nodige inspiratie op te doen. “Vooral in Zwitserland zijn er veel chocolademusea,” zegt Haest. “Daar gaat het over de melk die wordt toegevoegd aan de cacao, over de koeien met bel om hun nek in de Alpenweide. Hier in België gaat het over de verfijndheid, de elegantie.”

Activiteiten

In Chocolate Nation wordt ook Belgische chocolade gemaakt. Het museum heeft ateliers, workshopruimtes en een eigen Bean To Bar Laboratorium waar chocolatiers de kneepjes van het vak kunnen leren en bezoekers chocolatiers aan het werk kunnen zien of zelf een workshop kunnen volgen.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nieuwsblad
Foto | iStock

Ook interessant