Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Weersvoorspelling deze week: het gaat alleen maar nóg kouder worden

weersvoorspelling-deze-week-het-gaat-alleen-maar-nog-kouder-worden.jpg

Tot nu toe hebben we ontzettend veel geluk met het weer gehad, maar daar komt deze week verandering in. Aan het begin van de week zijn de temperaturen weliswaar nog lekker zacht, maar vanaf vrijdag wordt het stukken kouder en blijft de temperatuur onder de tien graden.

Het kan dan ook geen kwaad om je winterjas van zolder te halen.

Flink kouder

De eerste dagen van de week liggen de temperaturen nog tussen de 12 en 15 graden, wat uitzonderlijk zacht is voor deze tijd van het jaar. Helaas raken we deze zachte temperaturen in de loop van de week weer kwijt. De wind draait namelijk naar het noordwesten tot noorden en daarmee wordt koudere lucht aangevoerd. De temperatuur blijft vanaf vrijdag voor het eerst sinds 1 april overal onder de tien graden, wat betekent dat het aanzienlijk kouder gaat worden.

Lees ook: Dus dáárom hebben veel vrouwen vaak last van koude voeten (en mannen niet)

Wisselvallig weer

Vrijdag kunnen we rekenen op temperaturen van maximaal 8 tot 9 graden en in het weekend liggen de temperaturen tussen de 6 en 9 graden. Klinkt frisjes, maar deze temperatuur is eigenlijk redelijk normaal voor de tijd van het jaar. Daarnaast worden de nachten flink kouder en stijgt de kans op nachtvorst. We kunnen typisch Hollands weer verwachten met geregeld zonneschijn maar ook meerdere buien. Het kan af en toe flink gaan waaien en gevoelsmatig is het nog veel kouder.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Weeronline
Beeld | Getty

Ook interessant