Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog heel even genieten van de zon: vanaf deze dag is er herfstweer op komst

herfstweer-op-komst.jpg

Hoewel het de afgelopen dagen op veel plekken nog heel zonnig was, ging op 1 september de meteorologische herfst al in. Vanaf aanstaande woensdag 22 september begint ook de astronomische herfst. Maar is er daarmee vanaf aankomende week ook meteen herfstweer op komst? Of blijft het zonnetje de komende dagen nog wel schijnen? 

Korte mouwen of een dikke trui: dít kun je de komende tijd van het weer verwachten.

Zonnige dagen 

Hoewel de herfst voor de deur staat laat de zon zich deze zondag nog volop zien. Alleen in het noorden, noordoosten en oosten kan het nog iets langer grijs blijven. Later op de dag trekken er wel wolkenvelden en sluierwolken over ons land, waardoor de zon minder kans heeft om door te breken. Het wordt zo’n 17 graden in het noorden tot 22 graden in het zuiden. In de avond zal de wind steeds meer gaan liggen en trekt de bewolking weer weg. Ook maandag schijnt het zonnetje nog flink, maar dit gaat ook gepaard met wat bewolking. Door een zwakke tot matige noordoostelijke wind is het iets koeler dan de afgelopen dagen. De temperatuur liggen tussen de 16 en 20 graden. 

Ook op dinsdag blijft het droog en breekt het zonnetje regelmatig tussen de wolken door. Het blijft tussen de 16 en 19 graden. De laatste dag met relatief mooi en zonnig weer is aankomende woensdag. Het is overwegend droog, de zon schijnt regelmatig en doordat de wind naar het zuiden draait wordt het 17 tot 20 graden, wat het iets warmer maakt dan dinsdag. 

Lees ook: 5 tips om het meeste uit je herfstwandeling te halen

Herfstweer op komst 

Vanaf aankomende donderdag is het over met de pret en is er wisselvallig herfstweer op komst. De wind kan flink toenemen en er zal af en toe een bui vallen. Volgens Weeronline doet vooral de weersvoorspelling voor vrijdag de astronomische herfst zijn naam eer aan. Dan kunnen we een stevige wind en buien verwachten. Waarschijnlijk ligt de temperatuur nog wel tussen 15 en 20 graden. 

Bron | Hart van Nederland, Weeronline
Beeld | Getty Images

cover M41

Margriet 41 ligt nu in de winkels! Met deze week een groot interview met acteur Pierre Bokma, de beste tips om helemaal op te laden, Nelli Cooman over de bijzondere band met haar moeder, zó draag je lang haar na je 50e, de lekkerste appeltaart recepten en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant