Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Storm, wind en regen: de herfst begint woensdag met echt herfstweer

herfst-begint-met-herfstweer.jpg

De herfst staat weer voor de deur, en hoewel we er met het nazomerweer van afgelopen week nog weinig van hebben gemerkt, begint het nieuwe seizoen toch echt met herfstweer. Van wisselvallige buien, tot een daling van het kwik. Dit kunnen we vanaf woensdag verwachten. 

Liefhebbers opgelet: de herfst is officieel aangebroken. 

Herfst begint met herfstweer

Aanstaande dinsdag 22 september om precies 15:31 begint officieel de herfst. Op dat moment staat de zon namelijk loodrecht boven de evenaar. En helaas heel toepasselijk start de herfst daarmee ook met typisch herfstweer. Geniet dus nog maar van deze laatste twee zomerdagen, die tussen de 20 en 26 graden kunnen worden, voordat de temperatuur op sommige plaatsen tot wel tien graden afneemt en we het zonnetje verruilen voor regen. Vanuit Frankrijk trekt vanaf woensdag het echt herfstweer naar Nederland en in de nacht van dinsdag op woensdag voorspelt Weerplaza dan ook dat we in het zuiden de eerste buien kunnen verwachten. Overdag trekken die verder ons land in om de herfst echt in te luiden. 

Herfstbuien 

Ook de dagen daarna blijft dat herfstweer nog wel aanhouden, want tot en met zondag wordt veel bewolking en regen verwacht. Er wordt zo’n 25 tot 50 millimeter regenwater verwacht, wat volgens Weerplaza normaal gesproken in de hele maand valt. Zo wordt die lekkere nazomer van de eerste helft van september dus echt weggespoeld. Verder in de week zal, dankzij die herfstbuien, ook de temperaturen steeds verder dalen tot 14 tot 17 graden. Althans, dat is de verwachting.

Lees ook: Deze vijf veranderingen ondergaat je huid in de herfst

Meer wind

Als laatste hoort bij echt herfstweer ook de nodige wind. Vanaf donderdag wordt verwacht aan zee windkracht 6 zal staan, die verder in het land tot windkracht 4 komt. Of het echt een zware storm zal worden, of een sterke bries, dat is nog niet helemaal zeker. Maar dit in combinatie met een stuk minder zon, een paar stevige regenbuien en gemiddeld zo’n 16 graden is de herfst dan toch echt officieel begonnen.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Weerplaza, Weeronline
Beeld | iStock

M40 COVER LR JPG

Margriet 40 ligt nu in de winkel! Met deze week: hoe verder na ontrouw, een slank weekmenu, tips om je thuiswerkplek te verbeteren en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant