Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Helft Nederlanders krijgt depressie na vakantie

dip-jpg.jpg

U kent het gevoel vast wel. U bent net terug van vakantie, maar volgende week begint het gewone leven weer. Dat betekent: weer in de file naar het werk en lange dagen maken. Dit vooruitzicht levert ons vaak maar weinig plezier op.

dip.jpgToch bent u niet de enige. Na de vakantie gaat 46 procent van alle Nederlanders met tegenzin naar het werk. Dit gevoel verdwijnt pas na ongeveer drie tot vijf weken. Dat komt naar voren uit onderzoek van Interview NSS.

Gelukkig slaat zo’n ‘post-vakantie dip’ niet bij iedereen toe. De bevlogen werknemers, degene die hun baan leuk vinden, hebben minder kans op een dergelijke ‘depressie’. Zij genieten namelijk oprecht van hun werk. Ze zijn vaak ook minder gestresst en vinden het geen enkel probleem om weer aan het werk te gaan.

Volgens gelukspsycholoog Onno Hamburger is het niet verstandig om te niksen op vakantie. Om energie te krijgen is het verstandiger om leuke dingen te ondernemen en op pad te gaan. Beweging is volgens de psycholoog essentieel om ook mentaal los te komen van het werk.

Bron: Nu.nl

Ook interessant