Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Helene van Santen is de nieuwe hoofdredacteur van Margriet

helene-van-santen.jpg

Vanaf half mei mogen we Helene van Santen als nieuwe hoofdredacteur van Margriet verwelkomen. Zij volgt daarmee Leontine van den Bos op, waarvan vorige maand bekend werd dat ze per 1 mei stopt als hoofdredacteur.

Helene van Santen is op dit moment hoofdredacteur van Kek Mama, en werkte daarvoor als redactiemanager bij Libelle.nl en Libelle TV. Vorig jaar won ze nog een Mercur voor Hoofdredacteur van het Jaar, dus het moge duidelijk zijn dat ze in deze rol meer dan op haar plek is. We kijken er dan ook ontzettend naar uit om Helene binnenkort te mogen verwelkomen op de redactie.

In de voetsporen van

Helene van Santen: “Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan bij Margriet, een iconisch magazine merk dat iedereen in Nederland kent. Het is een eer om in de voetsporen te treden van alle geweldige hoofdredacteuren die Margriet heeft gehad, maar één vrouw in het bijzonder: Hanny van den Horst, die in 1972 geschiedenis schreef als eerste vrouwelijke hoofdredacteur in Nederland. Ik kijk ernaar uit om samen met het enthousiaste team van Margriet verder te bouwen aan het ijzersterke merk. Ik neem met pijn in mijn hart afscheid van Kek Mama, waar ik de afgelopen jaren met ongelooflijk veel plezier heb gewerkt. Maar de once-in-a-career-kans om hoofdredacteur van Margriet te worden, móest ik gewoon grijpen. Met beide handen.”

Terug de studiebanken in

Helene volgt Leontine van den Bos op, die vorige maand bekendmaakte te stoppen als hoofdredacteur. Zij duikt weer terug de studiebanken in: “Ik ga niet vervroegd met pensioen, daar ben ik nog lang niet aan toe. Ik ga studeren aan de Universiteit van Humanistiek en heb daar veel zin in. Ik kijk met trots terug op al die 24 jaren, en neem oneindig veel dierbare herinneringen mee.”

Ook interessant