Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Heldendaad: man twijfelt geen moment en redt hondje uit bevroren meer

redt-hond.jpg

De Amerikaanse vrachtwagenchauffeur Don Chatten (49) is in zijn woonplaats Buffalo als held onthaald. De man sprong afgelopen donderdag in een bevroren meertje om een hond van de verdrinkingsdood te redden.

Een foto van Don met het onderkoelde hondje wordt momenteel massaal op social media gedeeld.

Wanhopige eigenaar

Afgelopen donderdag liet Don zijn eigen hondjes uit in Ellicott Creek Park, vlak bij de Niagarawatervallen. Hij werd aangesproken door iemand die vroeg of hij misschien een kleine terriër had gezien. Het beestje was al een tijdje zoek en de eigenaar was wanhopig.

Spartelende hond

Niet veel later merkten zijn eigen honden de vermiste terriër op in een deels bevroren meertje in het park. Het beestje had het zwaar en wist nauwelijks boven water te blijven. Don en een omstander belden 911, maar realiseerden zich dat de hond het niet lang meer zou volhouden. Don besloot daarom maar zelf in het water te lopen en het hondje te redden.

Aangrijpende foto

Samantha Kelly (de andere omstander) maakte een foto van Don nadat hij de terriër uit het water had gevist. Deze foto werd vervolgens gedeeld met WKBK Buffalo, de regionale zender. Veel mensen vinden de foto erg aangrijpend en prijzen Don om zijn actie.

Nuchter

Don zelf blijft nuchter onder zijn reddingsactie. Aan de lokale zender vertelt hij dat hij ‘een dierenvriend’ is en geen moment twijfelde om het hondje te redden. “Ik wist bovendien dat het water in het meertje niet zo diep was. Ik kom al van kinds af aan in dit park.”

Dierenarts

Het hondje, dat Jackson heet, is aan de eigenaar teruggegeven. Deze vertrok meteen met het dier naar de dierenarts. Wie de eigenaar is, weet Don niet.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | WKBW Buffalo
Foto | WKBW Buffalo, iStock

Ook interessant