Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Sausfabrikant Heinz lanceert ijs met wel héél bijzondere smaken (en deelt het recept)

sausfabrikant-heinz-lanceert-ijs-met-wel-heel-bijzondere-smaken.jpg

Ben jij zo’n persoon die óveral ketchup of mayonaise overheen doet? Zou jij het liefst op vakantie nog een fles Heinz tomatenketchup op tafel zetten? Dan hebben we iets voor jou: ijs met ketchup- en mayonaisesmaak.

Heinz heeft zelfs het recept gedeeld, zodat je deze smaken ook thuis kunt proberen.

IJsjes met saussmaak

Echt heel smakelijk klinkt het niet, maar er worden wel vaker vreemde ijssmaken op de markt gebracht (wat dacht je van ijs met knoflook- of baconsmaak?). Heinz zag een gat in de markt en besloot hun populaire sauzen ook als ijs te gaan verkopen. Zo hebben ze niet alleen ijs met ketchup- en mayonaisesmaak bedacht, maar ook ijs met de smaak van barbecuesaus, saladesaus en ‘saucy sauce’.

Doe-het-zelfpakketen

Deze ijssmaken kun je echter niet kant-en-klaar in de winkel kopen. Heinz heeft er namelijk doe-het-zelfpakketten van gemaakt. Zo kun je op een zomerse middag zelf aan de slag met deze bijzondere ijsjes. Vooralsnog worden deze pakketten alleen in Groot-Brittannië verkocht, maar dat betekent niet dat je hier niet kunt genieten van een heerlijk bolletje ketchupijs. Heinz deelde namelijk ook de recepten van de ijsjes op hun website. Durf jij het aan?

Zelf maken

Benodigdheden voor ketchup-, mayonaise of barbecuesausijs (voor 4 personen):

  • 200g volle room
  • 170g gecondenseerde melk
  • 70g volle melk
  • 70g ketchup óf 50 g mayonaise óf 70g barbecuesaus

Zo bereid je het ketchupijs

  1. Zet alle ingrediënten minstens een uur in de koelkast.
  2. Meng vervolgens de ingrediënten in een kom en mix deze met de hand of op de laagste stand met een mixer.
  3. Als alle ingrediënten goed gemixt zijn, zet je de mixer op een hogere stand. Blijf mixen tot het goedje zo hard is dat het niet uit de kom valt als je ‘m ondersteboven houdt.
  4. Zet dit mengsel vervolgens minstens drie uur in de vriezer, en klaar!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Heinz
Beeld | iStock

Ook interessant