Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Heet Zwarte Piet voortaan gewoon ‘Piet’?

schoorsteenpiet.jpg

Het einde van Zwarte Piet lijkt nabij. RTL maakte vandaag bekend dat er voortaan alleen nog Pieten met zwarte vegen op hun gezicht in de tv-programma’s te zien zijn. En ze noemen hem gewoon ‘Piet’. 

Het lijkt een einde van een tijdperk. Zwarte Piet heet bij RTL voortaan Schoorsteen Piet, of gewoon Piet, die zwarte vegen op zijn gezicht heeft omdat hij door de schoorsteen naar binnen gaat. Piets nieuwe uiterlijk past volgens RTL bij het verhaal waar zoveel Nederlanders mee zijn opgegroeid.

Regenboogpiet

RTL is niet de eerste tv-zender die het uiterlijk van Zwarte Piet aanpast. Vorig jaar waren er op Nickelodeon al ongeschminkte Pieten te zien. Het Sinterklaasjournaal introduceerde de Regenboog Piet.

Wat doet het Sinterklaasjournaal?

Alle ogen zijn nu op het Sinterklaasjournaal gericht. Deze heeft nog niet bekendgemaakt hoe ‘Zwarte Piet’ er dit jaar uit gaat zien. Worden het weer Regenboog Pieten, of zal het journaal de Schoorsteen Piet overnemen?

Ook geen roe meer

Overigens is het niet de eerste keer dat er iets aan Sints trouwste metgezel wordt aangepast. Zo heeft Zwarte Piet sinds een paar jaar ook geen roe meer, omdat dit niet in het tijdsbeeld zou passen.

Bron | Metro

Ook interessant