Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog eventjes geduld: heerlijk zomerweer op komst!

zomerweer.jpg

Met al die regen, windstoten en zelfs hagel leek het er de laatste tijd even op dat de herfst was teruggekeerd. Maar nu gaat het weer zich langzaam maar zeker gedragen zoals het hoort bij dit seizoen: er is heerlijk zomerweer voorspeld.

Vrijdag en zaterdag is het nog even doorbijten, maar zondag breekt het zonnetje eindelijk door.

Eerst flinke regenbuien

Ook na zondag is het genieten geblazen voor wie van hoge temperaturen houdt: volgende week wordt het weer warmer en woensdag tikken we hoogstwaarschijnlijk zelfs de dertig graden aan. Maar voordat het zover is, krijgen we eerst zaterdag nog te maken met flinke regenbuien. Die buien zijn weliswaar minder heftig dan vorige week, maar volgens Weeronline is het verstandig om voorlopig de regenradar goed in de gaten te houden.

Zonnige Vaderdag

Op Vaderdag komt het zonnetje gelukkig weer tevoorschijn. Er zijn dan flinke perioden met zon, maar er komt ook nog wat bewolking voor met op sommige plaatsen kans op een bui. In het westen van het land wordt het 19 tot 20 graden, in het binnenland loopt het kwik op naar 21 tot 23 graden. Woon je in het oosten van Nederland? Dan is de kans groot dat je lekker kunt gaan barbecueën.

Hoge verwachtingen

Na zondag laat de zon zich aanzienlijk vaker zien en wordt het stukken warmer. Aan de kust stijgt de temperatuur naar 20 tot 24 graden, in het binnenland wordt het zelfs 24 tot 27 graden. We stipten het al even aan: voor woensdag worden nog hogere temperaturen verwacht. Dan wordt het 25 tot 28 graden in de kustprovincies en stijgt het kwik in het binnenland zelfs tot 28 à 30 graden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | De Telegraaf
Foto | iStock

Ook interessant