Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Na regen komt zonneschijn: er komt heerlijk terrasjesweer aan

terrasjesweer.jpg

Dit weekend kun je maar beter je paraplu en regenjas gereed houden: het gaat namelijk flink regenen. Maar gelukkig is er ook goed nieuws, na dit weekend is er namelijk heerlijk terrasjesweer op komst!

Vanaf maandag krijgen we te maken met stijgende temperaturen en is het weer genieten geblazen.

Wisselvallig weekend

Maar voordat het zover is, moeten we nog even geduld hebben. “Voor vandaag is het duidelijk: een natte bende”, zo vertelt William Huizinga, meteoroloog bij Buienradar. “Maar volgende week is het droger, stijgt de temperatuur tot 20 à 21 graden en wordt meer zon verwacht.” Dit weekend laat de zon zich echter weinig zien en krijgen we hier en daar te maken met een bui. “Morgen is het ook nog bewolkt en kan er hier en daar regen of motregen vallen. Wel blijft het op de meeste plaatsen droog en wordt het zo’n 18 tot 21 graden.”

Lees ook
De weersvoorspelling van september ziet er verrassend zonnig én warm uit

Heerlijk terrasjesweer

Vooral in de nacht van vrijdag op zaterdag valt er veel regen. “Zaterdag overdag worden zon en stapelwolken verwacht. Ook zondag laat de zon zich af en toe zien, maar is er wel meer kans op buien dan zaterdag. Het wordt zo’n 17 à 18 graden”, zegt Huizinga. Maandag komt hier gelukkig verandering in en krijgen we te maken met warmere temperaturen en meer zon. In de loop van de week is er zelfs een stijgende lijn zichtbaar. “Het wordt droger en we krijgen meer zonuren. Maandag wordt een temperatuur verwacht van 18 à 19 graden. Dinsdag stijgt dit naar 20 à 21 graden en het is goed mogelijk dat dit de dagen erna zo blijft.”

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant