Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Heel Holland Lakt voor Tijn (6)

3fm-serious-request-glazen-huis-in-breda.jpg

Dankzij Tijn (6 jaar oud) lakt heel Nederland, man of vrouw, momenteel zijn of haar nagels. Het ongeneeslijk zieke jongetje was woensdag te gast in het Glazen Huis, waar hij nagels lakte om zo geld in te zamelen voor kinderen met longontsteking. Zijn bijzondere verhaal bleef niet onopgemerkt: het zorgt massaal voor ontroering én donaties.

Tijns actie is trending topic
Het zesjarige jongetje lijdt aan hersenstamkanker, een ongeneeslijke ziekte waardoor hij helaas niet lang meer te leven heeft. Tijn was samen met zijn vader te gast in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor andere zieke kinderen: in ruil voor een donatie lakte hij nagels. Aan een loketje in het huis, maar hij riep ook mee te doen als je niet in de buurt van Breda was. En daar geven veel mensen gehoor aan.

Inmiddels zijn al veel vrouwen en mannen aan het lakken geslagen en posten ze foto’s op sociale media om het jongetje een hart onder de riem te steken met de hashtag van zijn actie, #lakaan.

Tijn en zijn ouders hadden een streefbedrag van honderd euro in gedachten, inmiddels staat er al een paar ton op de teller en wordt er nog steeds flink via zijn actiepagina gedoneerd!

Bekijk hier het fragment van Tijn in het Glazen Huis

Zo kun je zijn actie helpen
Wil je ook helpen? Zo doe je mee: lak je nagels, doneer via deze actiepagina, deel daarna een foto van je nagels op Facebook, Twitter en Instagram en gebruik de hashtag #lakaan en #sr16. Daag daarna vooral drie vrienden of vriendinnen uit om ook mee te doen.

Bron: lindanieuws, 3fm.nl

Foto: ANP, Sander Koning.

 

Ook interessant