Heel Holland bakt: hét recept voor heerlijke zoenen
Redactie Margriet | 4 september 2017
Hoera, Heel Holland bakt is weer terug op televisie! Zondagavond was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen te zien. De tien amateurbakkers mochten meteen aan de slag met het bakken van zoenen. Voor wie geïnspireerd raakte van al het lekkers, meesterpatissier Robèrt deelt zijn favoriete recept.
De kandidaten mochten als eerste opdracht een lading zoenen maken voor juryleden Robèrt van Beckhoven en Jannie van der Heijden. De thuisbakkers moesten zelf aan de slag met hun versie van de zoenen, maar gelukkig deelt Robèrt met ons zijn eigen versie van de chocolade zoen.
Wat zijn de ingrediënten?
120 g bloem
80 g boter
40 g witte basterdsuiker
20 g amandelmeel
25 g ei
1 snuf zout
75 g eiwit
150 g suiker
2 blaadjes gelatine
500 g pure chocolade
100 g cacaoboter
Wat heb je nodig?
Spuitzak
Spuitmond (15)
Brander
Marmeren plaat
Deegroller
Siliconen matje
Steker van 5 cm
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Extra bloem voor op de werkbank
Robèrt legt in deze video precies uit hoe je het zetdeeg, het Italiaans kookschuim en de chocolade maakt voor zijn overheerlijke zoenen. Dat is nog eens handig!