Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Heel Holland bakt: hét recept voor heerlijke zoenen

zoenen.jpg

Hoera, Heel Holland bakt is weer terug op televisie! Zondagavond was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen te zien. De tien amateurbakkers mochten meteen aan de slag met het bakken van zoenen. Voor wie geïnspireerd raakte van al het lekkers, meesterpatissier Robèrt deelt zijn favoriete recept.

De kandidaten mochten als eerste opdracht een lading zoenen maken voor juryleden Robèrt van Beckhoven en Jannie van der Heijden. De thuisbakkers moesten zelf aan de slag met hun versie van de zoenen, maar gelukkig deelt Robèrt met ons zijn eigen versie van de chocolade zoen.

Wat zijn de ingrediënten?

  • 120 g bloem
  • 80 g boter
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 20 g amandelmeel
  • 25 g ei
  • 1 snuf zout
  • 75 g eiwit
  • 150 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 500 g pure chocolade
  • 100 g cacaoboter

Wat heb je nodig?

  • Spuitzak
  • Spuitmond (15)
  • Brander
  • Marmeren plaat
  • Deegroller
  • Siliconen matje
  • Steker van 5 cm
  • Bakplaat, bekleed met bakpapier
  • Extra bloem voor op de werkbank

Robèrt legt in deze video precies uit hoe je het zetdeeg, het Italiaans kookschuim en de chocolade maakt voor zijn overheerlijke zoenen. Dat is nog eens handig!

Foto | iStock
Receptuur | Omroep MAX

Lees ook

Bekijk ook
De trailer van Heel Holland bakt, seizoen 5:

Wij zitten zondag weer voor de buis! Jij ook?

Zondag bij Max op NPO 1 om 20.25 uur.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant