Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Heel Holland bakt-winnaar Anna Yilmaz maakt leuk nieuws bekend

heel-holland-bakt-winnaar-anna-ten-huwelijk-gevraagd.jpg

Heel Holland bakt-winnaar Anna Yilmaz werd bekend als de bakkende vrouw van de Koninklijke Marine. Maar nu laat ze weten een carrièreswitch te gaan maken. Ze stopt bij de marine, om zich volledig op het taartenbakken te kunnen focussen. Binnenkort, wordt haar eigen zaak geboren.

Anna Yilmaz won in 2018 het geliefde Omroep MAX-progamma en draagt sindsdien dan ook vol trots de titel ‘beste thuisbakker van Nederland’.

Meesterbakker Anna

Vrijdag wordt bekend dat de getalenteerde thuisbakker het over een andere boei gooit. Ze stopt al haar werkzaamheden bij de Koninklijke Marine, om zich met 100 procent op het bakken te focussen. Het combineren van haar werk als meesterbakker met de Marine is sinds haar winst van Heel Holland Bakt namelijk erg moeilijk geworden.

Koffiezaak openen

“Ik heb er lang over nagedacht en ik ga voor een carrièreswitch”, vertelt Anna Yilmaz aan RTV Utrecht. Ze wil graag een koffiezaak openen in haar woonplaats Amersfoort. “Zo eentje waar je ook een lekker stuk taart kunt krijgen. Maar ook een gezonde lunch, zodat je het stukje taart weer kunt compenseren. Daarnaast wil ik ook Turks eten gaan verkopen”, aldus Anna.

Leidinggeven

Stoppen bij Defensie zal na tien jaar wennen zijn, maar toch staat Anna volledig achter haar keuze. “Het wordt enorm schakelen. Ik heb de mazzel dat ik alles heb mogen doen bij de Marine. Ik heb er veel meegemaakt en de laatste jaren was ik leidinggevende. Dat kan weer van pas komen als ik straks personeel heb.”

Wanneer de koffiezaak van de Amersfoortse precies haar deuren opent, is nog niet bekend. Er moet eerst nog even een goed pand voor worden uitgekozen.

Speciaal voor Margriet, liet Anna zien hoe je haar bekende Kardemomtaart uit Heel Holland bakt maakt: 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | RTV Utrecht
Beeld | Omroep MAX

Ook interessant