Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prins Harry en Meghan Markle zien voorgoed af van koninklijke taken: ‘Verdrietige beslissing’

harry-meghan.jpg

De kans dat prins Harry en Meghan Markle ooit nog koninklijke taken zullen uitvoeren voor het Britse koningshuis, is voorgoed van de baan. Buckingham Palace brengt namelijk zojuist in een verklaring naar buiten dat de twee niet meer terugkeren als werkende royals.

Prins Harry en Meghan Markle zouden aan de Britse koningin Elizabeth hebben bevestigd dat ze geen koninklijke taken meer zullen uitvoeren. Ze leveren hun beschermfuncties en militaire functies daarom in, zo valt er te lezen in de verklaring. De taken van de twee worden verdeeld over de overgebleven leden van het koningshuis.

Geen koninklijke taken meer voor Harry en Meghan

In de brief staat dat koningin Elizabeth diverse gesprekken heeft gevoerd met prins Harry. Hierin bleek dat Harry en Meghan verschillende taken voor de koninklijke familie niet meer kunnen (of willen) uitvoeren. “Hoewel iedereen verdrietig is door deze beslissing, blijven de hertog en hertogin zeer geliefde leden van de familie”, zo laat Buckingham Palace hierover weten.

Herzieningsperiode is voorbij

Het stel maakte begin vorig jaar bekend te willen stoppen met hun rol als ‘senior royals’. Ze spraken daarbij ook de wens uit om financieel onafhankelijk te worden van het Britse koningshuis. Hierbij werd een herzieningsperiode van een jaar ingelast en deze is nu voorbij.

Spraakmakend interview met Oprah

Begin deze week werd bekend dat Harry en Meghan een openhartig interview hebben gegeven aan Oprah Winfrey. In dit interview spreken de twee onder meer over hun vertrek uit het Britse koningshuis en de immense druk die Meghan voelde als royal. Volgens de Britse krant Daily Mail was dit interview de laatste druppel voor Queen Elizabeth. Ze zou haar kleinzoon en zijn vrouw toen direct hebben gevraagd om alle links aan organisaties van de familie op te geven. Of de verklaring van vandaag daadwerkelijk een gevolg is van het nieuws over het interview, is echter nog door niemand van het koningshuis bevestigd.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Buckingham Palace, NU.nl
Beeld | Getty

Margriet 09 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week een interview met actrice Johanna ter Steege, de lekkerste recepten voor maaltijdsoepen, Joke’s kinderen worden doof en blind, een dossier over rituelen en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant