Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Harry en Meghan reageren op boze tweet van Trump over beveiligingskosten

harry-en-meghan.jpg

Toen het nieuws naar buiten kwam dat Harry en Meghan Canada zouden verruilen voor de Verenigde Staten, duurde het niet lang voordat president Donald Trump met een verklaring kwam. Trump liet in een tweet weten dat hij absoluut niet van plan was om voor de beveiliging van het koppel te gaan betalen. Harry en Meghan besloten daarop om zelf met een verklaring te komen.

De twee laten weten dat ze geen plannen hebben om een beroep te doen op de Verenigde Staten voor de financiering van hun beveiliging. Dit hebben ze zelf al geregeld, zo stellen ze in een verklaring.

“Zij moeten dat betalen!”

Trump liet zondagavond weten dat hij niet van plan is om financieel op te draaien voor de beveiliging van Harry en Meghan. “Ik ben een goede vriend en bewonderaar van de Britse koningin en het Verenigd Koninkrijk. Er werd gemeld dat Harry en Meghan, die het Verenigd Koninkrijk hebben verlaten, permanent in Canada zouden willen verblijven. Nu ze van Canada naar de Verenigde Staten zijn vertrokken, gaan wij niet voor hun beveiliging betalen. Zij moeten dat betalen!”, aldus de president.

Lees ook: ‘Prins Harry en Meghan Markle gaan met spoed verhuizen’

Hoge kosten beveiliging

Het duurde niet lang voordat er een reactie vanuit het kamp van Harry en Meghan kwam: “Ze waren helemaal niet van plan om financiering aan de VS te vragen”, vertelt een woordvoerder namens het koppel. “Hun beveiliging wordt vanuit een privéfonds betaald.” De kosten voor de beveiliging van het koppel zijn namelijk niet mis: deze lopen op tot 8 miljoen dollar (7,2 miljoen euro). Het gaat dan bijvoorbeeld om het loon van 9 agenten die regelmatig moeten pendelen tussen het VK en de VS.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | People.com
Beeld | Getty Images

Ook interessant