Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom Harry en Meghan van Queen Elizabeth moeten terugkeren naar Londen

hoewel-prins-harry-en-meghan-nog-maar-net-in-canada-zijn-neergestreken-moeten-ze-binnenkort-alweer-terugkeren-naar-londen.jpg

Hoewel prins Harry en Meghan nog maar net in Canada zijn neergestreken, moeten ze binnenkort alweer terugkeren naar Londen. Queen Elizabeth heeft het stel namelijk gevraagd om terug te keren voor de Commonwealth Service op 9 maart.

Dat meldt The Sunday Times.

Een ‘moetje’

Harry en Meghan hebben onlangs officieel afstand gedaan van hun fulltime rol in het Britse koningshuis, wat betekent dat ze zich vooral gaan focussen op het opbouwen van een eigen leven buiten het koningshuis. Helemaal ‘vrij’ zijn ze echter nog niet, want er is toch nog één ‘moetje’ waarbij ze aanwezig dienen te zijn en dat is dus de Commonwealth Service.

Verplichtingen

Op 9 maart zullen Harry en Meghan naar Londen terugkeren om het evenement bij te wonen in de Westminster Abbey-kerk. Omdat ze president en vice-president zijn van de Commonwealth Trust zijn, moeten ze deze verplichting nog gewoon netjes afwerken. Het gaat namelijk om de grootste interreligieuze viering in het Verenigd Koninkrijk. Hierbij staan onder andere lezingen en muzikale uitvoeringen van getalenteerde artiesten uit het Gemenebest op het programma. Na dat evenement zal de breuk met het koningshuis pas echt definitief zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty Images

Ook interessant