Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mooi gebaar: Harry en Meghan schenken deel van opbrengst huwelijk aan dít goede doel

harry-en-meghan.jpg

Dat de coronacrisis prins Harry en Meghan Markle niet ongeroerd laat, blijkt wel uit het feit dat de twee een bijzondere donatie hebben gedaan. Het koppel heeft namelijk een deel van de opbrengst van hun huwelijk gedoneerd aan het goede doel Feeding Britain.

Het gaat hierbij om maar liefst 90.000 pond, wat omgerekend neerkomt op zo’n 103.000 euro.

Gezond eten voor iedereen

Harry en Meghan zijn op 19 mei 2020 twee jaar getrouwd. Hun huwelijk werd destijds wereldwijd uitgezonden en daar hebben de twee een leuk zakcentje aan overgehouden. Een deel van dit bedrag gaat nu dus naar Feeding Britain, een organisatie die streeft naar het toegankelijk maken van gezonde voeding voor iedereen.

Lees ook: Harry en Meghan verwijzen met nieuwe naam stichting naar zoontje Archie

Hard nodig

Vooral op dit moment is hun bijdrage hard nodig. Kinderen die in armoede leven, eten door de lockdown nu niet meer de maaltijden die ze normaal gesproken op school kregen. Het idee voor de donatie zou volgens Hello Magazine ontstaan zijn na een gesprek tussen prins Harry en de aartsbisschop van Canterbury.

‘Dankbaar voor fantastische steun’

Bij Feeding Britain zijn ze in ieder geval erg blij met de donatie van het koppel. “We zijn enorm dankbaar voor deze fantastische steun”, zo laat de organisatie weten. “De donatie zal ervoor zorgen dat we ons werk kunnen blijven doen tot de scholen weer opengaan.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Independent, Hello Magazine
Beeld | Brunopress

Ook interessant