Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Canada betaalt niet langer voor beveiliging van Harry en Meghan

harry-en-meghan.jpg

Prins Harry en Meghan Markle hebben deze week minder leuk nieuws gekregen: de Canadese overheid heeft namelijk laten weten dat ze niet langer zullen betalen voor de beveiliging van de twee.

Het koppel wordt sinds november door de Canadese politie beveiligd, maar de overheid staat hier vanaf 31 maart niet meer voor in, zo meldt CBS News.

Regels vervallen

De timing van de overheid is geen toeval, aangezien de twee komende maand een stap terug doen in hun koninklijke plichten. De beveiliging door de RCMP, oftewel de federale en de nationale politie van Canada, komt dan te vervallen. Harry, Meghan en Archie staan op de lijst van ‘international protected persons’, waardoor ze volgens de regels van internationale verdragen beschermd dienen te worden. Vanaf het moment dat ze een stapje terug doen van hun koninklijke titels, vervallen die regels. Dit betekent echter niet dat het dreigings- en risiconiveau rondom hun veiligheid zal afnemen.

Lees ook: Dít zijn de laatste officiële taken van Harry en Meghan

Wie gaat er dan wél betalen?

De grote vraag is natuurlijk wie er straks wel zal betalen voor hun beveiliging. Er is een kans dat de Britten alsnog voor de kosten van de beveiliging zullen opdraaien, maar Harry en Meghan zijn vooralsnog niet van plan om te reageren op vragen rondom hun security. Het zou in ieder geval ook nog kunnen dat de twee zelf voor de kosten van hun beveiliging gaan opdraaien. Als ze straks onafhankelijk van de Britse koninklijke familie opereren, valt er immers aardig wat te verdienen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | CBS News, RTL Nieuws, NU.nl
Beeld | iStock

Ook interessant