Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hanneke uit Heel Holland Bakt denkt aan emigreren voor opvallende carrièreswitch

heel-holland-bakt.jpg

Hoewel haar ‘soezentaart’ de nodige opzien baarde, wist Hanneke Borkent nét niet de finale van Heel Holland Bakt te halen. Toch zit ze allesbehalve stil: de hobbybakster heeft grootse plannen, vertelt ze in een interview met AD.

Hanneke denkt erover om samen met haar partner Gerben te emigreren naar Australië.

Stroopwafels bakken

“We zijn er vorig jaar op vakantie geweest en waren enorm onder de indruk,” legt ze uit. “Wat een mooi land. We gaan dit jaar weer voor een langere periode om te kijken wat de mogelijkheden zijn om ons er te vestigen.” Op de vraag wat ze daar dan voor werk gaat doen, antwoordt ze: “Misschien wel stroopwafels bakken om te verkopen. Ik zie wel.”

Hartstikke druk

Sinds haar deelname aan Heel Holland Bakt zit Hanneke in elk geval niet om werk verlegen. Ze heeft elke dag wel bakopdrachten: “Het loopt werkelijk de spuigaten uit. Allerlei mensen vragen me om een taart te bakken.”

Geheim soezentaart

In het interview verklapt ze ook het succes van haar soezentaart in de eerste selectieronde. “Toen ik de prachtige creaties zag waarmee anderen kwamen aanlopen, dacht ik eerst: ik kan wel rechtsomkeert maken en dit baksel weggooien. (…) Bleek dat al die taartkunstwerken nooit binnen de in het programma beschikbare tijd konden worden gemaakt. Mijn soezentaart wel, en dat was een plus.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | AD
Foto | Omroep Max

Ook interessant