Hanneke (55) vliegt het internet over na haar oproep voor ‘een vrijgezelle man voor het kerstdiner’
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hanneke (55) vliegt het internet over na haar oproep voor ‘een vrijgezelle man voor het kerstdiner’

kerstdiner.jpg

Je bent 55 jaar oud, gescheiden, hebt leuke kinderen, maar mist een gezellige man aan het kerstdiner. Wat doe je dan? Hanneke Janzen uit Amersfoort wist het wel: die plaatste gewoon een oproep op Twitter.

Inmiddels is de tweet al meer dan duizend keer geliket en heeft eindeloos veel reacties.

Niet eenzaam

“Ik (55) zoek een vlotte en interessante vrijgezelle man om samen het kerstdiner voor eerste kerstdag mee te maken en op te eten”, tikte Hanneke impulsief op haar iPad. Veel verwachtte ze er niet van, en dat hoefde ook niet. Want eenzaam is Hanneke zeker niet. “Ik leef een heerlijk leven, heb hartstikke leuke kinderen, een goed lopend co-ouderschap met mijn ex en heb een prima draaiend bedrijf.” Toch zou een leuke man niet onwelkom zijn.

‘Geen motor, cabriolet of een boot’

Datingsites heeft Hanneke al geprobeerd, maar dat vond ze geen succes. “Dan staat er in het profiel ‘aardige, attente man’ maar sturen ze zelden wat terug.” Veel eisen heeft ze niet, dus daar kan het niet aan liggen. “Een man met een mening die de lichtheid en ernst van dingen kan inzien. En geen man met een motor, cabriolet of een boot.” Ze besloot dan ook via Twitter op zoek te gaan naar deze man.

Honderden reacties

Dat het berichtje op Twitter zóveel reacties zou krijgen, had ze niet verwacht. Hanneke heeft normaal zo’n 350 volgers en leeft daarom een rustig Twitter-bestaan. Tot deze bewuste tweet: diezelfde dag nog had ze al honderden likes en reacties, en het worden er alleen maar meer. “Het is ongelooflijk, ik lach me helemaal rot”, zegt Hanneke er zelf over.

Nog geen man

Helaas zijn niet alle reacties positief. “Wat me opvalt is dat best veel mensen commentaar hebben op mijn tweet en je af lopen te zeiken”, vertelt Hanneke. En de man, die is ook nog niet gevonden. “Waar zijn die pro-actieve mannen gebleven? Ik bedoel: ik ben behoorlijk zichtbaar online, er is van alles over me te vinden. Zoek die info op en stuur me een leuk bericht, denk ik dan.”

Opa’s, vaders en schoonvaders

Toch kan Hanneke ook op veel steun en lof rekenen. “Lieve Hanneke, wat ben je toch een stoer mens. Ik wens je een heel gezellig, liefdevol kerstfeest”, luidt een van de reacties. Ook worden er vaders, opa’s en schoonvaders aangeraden. En nu Hanneke’s verhaal ook in de krant staat, kunnen die vrijgezelle mannen natuurlijk niet lang uitblijven. Haar vrienden en familie had ze niets verteld over de Tweet. “Die zitten niet op Twitter. Ik ga straks echter wel even wat in de familie-appgroep zetten. Daar is dit te leuk voor.”

Bron | AD
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant