Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Handig: powernap tijdens het winkelen

winkelen.jpg

De winkels hangen weer vol met de nieuwe herst- en wintercollecties. Reden om gezellig een dagje te shoppen met je vriendin, vriend of je moeder. Door de stad struinen op zoek naar leuke nieuwe items kan alleen wel vermoeiend zijn… Gelukkig heeft dit warenhuis dé oplossing!

Canadees warenhuis

Hudson’s Bay Company, opgericht in 1670, is het oudste bedrijf van Noord-Amerika. Dit jaar opent het ook in Nederland tien nieuwe winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen. In de Amsterdamse vestiging kan het winkelend publiek ook even een rustmomentje inlassen.

Slaap lekker

In een speciaal ingerichte ruimte, met een groot bed, planten en kussens, kunnen vermoeide bezoekers even helemaal tot rust komen. Volgens neuropsycholoog Anneloes Vree zou deze vermoeidheid komen “door de verschillende keuzes die moeten worden gemaakt, de vele mensen en de diverse indrukken die de hersenen mentaal belasten. Daardoor voel je je vermoeid.”

Allemaal voordelen

Door ’s middags even een dutje te doen krijg je, volgens de Amerikaanse slaapexpert Sara Mednick, meteen meer energie. Daarnaast krijgen je hersenen de kans om informatie te verwerken en word je creatiever en productiever. Let alleen wel op dat je niet té lang in bed blijft liggen. Een powernap tussen de vijftien en twintig minuten werkt het best!

Het klinkt bij ons als muziek in de oren! Ga je dit bed uittesten?

Tot en met 17 september kun je in de Amsterdamse vestiging terecht. Daarna zal het Powernap Station in Tilburg en Rotterdam openen.

Foto | iStock

Lees ook

Bekijk ook

Jurkje gekrompen in de was? Dit helpt!

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant