Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

BinnensteBuiten-kok Sharon ervaart hoe het is om een arm te missen

binnenstebuiten-sharon-de-miranda.jpg

Hoe zou het zijn om, als chef-kok, een arm te moeten missen? Tv-kok, en één van de gezichten van het tv-programma BinnensteBuiten, Sharon de Miranda ervaart dit tijdens de Handicap Challenge van de KRO-NCRV en komt erachter dat ze zelfs bij een bezoekje aan het toilet hulp nodig heeft..

Margriet samen met KRO-NCRV

Groenten snijden, vlees bereiden, een pan op het vuur zetten, voor mensen zónder een beperking zijn dit soort dagelijkse handelingen een eitje. Maar hoe verricht je deze werkzaamheden wanneer je gehandicapt bent? Tv-kok Sharon de Miranda gaat de uitdaging aan om, als kok op de werkvloer, een arm te moet missen.

Handicap Challenge

Samen met een aantal andere presentatoren van KRO-NCRV zal Sharon, tijdens de Handicap Challenge, ervaren hoe het is om te leven en werken met een beperking. Rijd jij iedere dag in je auto naar kantoor? Hoe gaat dat dan in zijn werk als je bijvoorbeeld een been moet missen? In Nederland wonen zo’n 1,8 miljoen mensen met een beperking. Zij worden dagelijks geconfronteerd met deze en vele andere uitdagingen.

Bewustwording

Voor mensen met een handicap is het dagelijks leven niet altijd zo vanzelfsprekend te noemen, als voor mensen die zonder beperking door het leven gaan. Het vinden van een baan, goed onderwijs volgen, sociale contacten aangaan, het zijn obstakels waar mensen met een beperking tegenaan lopen. Omroep KRO-NCRV wil een beetje meer bewustwording binnen de samenleving creëren voor deze mensen.

Minister van Gehandicaptenzaken

Daarom heeft de omroep bedacht dat wij een ‘Minister van Gehandicaptenzaken’ nodig hebben die opkomt voor de belangen van bijna 2 miljoen Nederlanders met een handicap. Deze ‘minister’ zal een ‘ministerie’ onder zich krijgen en een jaar lang sturing geven aan het bevorderen van een inclusieve samenleving voor mensen met een beperking. Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV zegt hierover: “Als KRO-NCRV willen wij niet alleen thema’s op de agenda zetten, maar zijn wij met de Minister van Gehandicaptenzaken vastbesloten om zaken te veranderen.”

Live-uitzending

Ben jij benieuwd hoe het Sharon zal vergaan én wie de nieuwe Minister van Gehandicaptenzaken gaat worden? Kijk dan maandag 17 juni om 21:15 uur naar de live-show, gepresenteerd door Lucille Werner en Anita Witzier, op NPO 1.

Bekijk hieronder hoe het Sharon de Miranda afgaat in de Handicap Challenge. 


Bron | KRO-NCRV
Beeld | KRO-NCRV

Ook interessant

https://bs.serving-sys.com/Serving/adServer.bs?cn=display&c=19&pli=1074806139&adid=1078748459&ord=[timestamp]