Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó veel van je favoriete liedje moet je zingen tijdens het handen wassen

zo-veel-van-je-favoriete-liedje-moet-je-zingen-tijdens-het-handen-wassen.jpg

Je dacht waarschijnlijk dat iedereen handen wassen inmiddels écht wel onder de knie had, maar met de uitbraak van het coronavirus en de posters met wasinstructies die op steeds meer werkplekken hangen, trekken we dat toch in twijfel.

Nu is er een nieuwe website die precies aangeeft hoe lang je je handen moet wassen – door de tekst van je favoriete liedje te zingen.

Handen wassen

De Britse overheid zegt dat je je handen zo’n twintig seconden lang moet wassen tegen het coronavirus, en dat kun je het beste timen door een liedje te zingen. Dat is ongeveer net zo lang als twee keer Happy Birthday, zegt de overheid. Maar een creatieve ontwerper vond dat véél te saai en bedacht een oplossing.

Wash Your Lyrics

William Gibson, een zeventienjarige websitemaker uit het Verenigd Koninkrijk, houdt van muziek, memes en programmeren. Toen hij de poster met het verjaardagsliedje zag dat de overheid aan het verspreiden was, besloot hij dat dat leuker kon. Hij maakte binnen één dag een website waar je een poster met jouw favoriete liedje kan maken. De app Wash Your Lyrics kiest automatisch de eerste twintig seconden van de tekst en verwerkt die in de poster. Zo weet je precies hoeveel zinnen je moet zingen tijdens het schoonmaken van je handen.

Lees ook: Zó was je je handen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen

Populairste liedjes

Inmiddels zijn er al meer dan 230.000 posters gecreëerd op de website. De populairste nummers tot nu toe zijn Bohemian Rhapsody van Queen, Never Gonna Give You Up van Rick Astley en Africa van Toto. Die liedjes gebruiken mensen dus vaak om hun handen te wassen tegen besmetting met het coronavirus.

Artiesten

Zelfs beroemde artiesten hebben de website al ontdekt. Zo plaatsten Miley Cyrus, Rage Against The Machine en Troye Sivan al berichten op Twitter met een poster met hun eigen liedjes, om mensen aan te sporen hun handen goed schoon te poetsen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Huffington Post
Beeld | iStock

Ook interessant