Word abonnee

Kies n煤 voor een abonnement met korting

Abonneer n煤 met korting

Nieuws

Britse man rent halve marathon (5000 keer heen en weer) op zijn balkon

man-rent-halve-marathon-5000-keer-heen-en-weer-op-zijn-balkon.jpg

Heb je z贸 hard getraind voor een marathon, wordt ‘ie afgelast vanwege het coronavirus. De Britse Sam Hustler (27) besloot de halve marathon alsnog te rennen. Maar dan op zijn balkon op drie hoog.

Dit betekent dat hij maar liefst vijfduizend keer heen en weer rende, allemaal voor een goed doel.

Lockdown

Nog v贸贸r de lockdown in Engeland had Sam hard getraind voor de London Landmarks Half Marathon. Deze 21 kilometer lange marathon loopt langs Londense hotspots als de Big Ben, St Paul’s Cathedral en de London Eye. Maar door de coronamaatregelen ging het hele feest niet door. Sam baalde als een stekker.

“Het zou mijn eerste halve marathon worden. Ik had zo veel getraind en wilde niet dat die training verloren zou gaan”, vertelt hij aan Good News Network. Hij zou bovendien meerennen voor het goede doel Haven House Children’s Hospice, dat kinderen met levensbedreigende of levensbeperkende ziekten ondersteunt. “Het is zo’n geweldig doel dat ik het nog steeds wilde doen op een andere manier die wel mogelijk was.”

Marathon rennen in thuisquarantaine

Sam en zijn vriendin Chlo毛 zitten uit voorzorg in thuisquarantaine, omdat zij vorige week koorts en keelpijn had. Dus er zat niets anders op voor Sam: hij besloot de halve marathon veilig op zijn balkon te rennen. “Ik dacht: het is saai, maar dit gaat me lukken.”

Zo gezegd, zo gedaan. In drie uur tijd rende Sam de 21 kilometer op zijn balkon. Dit betekent dat hij vijfduizend keer hen en weer is gerend, met zijn vriendin als zijn enige fysiek aanwezige aanmoediger. Maar dat was genoeg. In onderstaand filmpje (even naar links swipen), zie je hoe Sam hijgend tot de finish komt.

Goed doel

Sam was van plan om 500 pond (zo’n 560 euro) op te halen voor het goede doel. Inmiddels staat de teller op ruim 2000 pond (zo’n 2270 euro), dat volledig aan het Have House Children’s Hospice geschonken wordt.

Lees ook
Z贸 veel minuten hardlopen is al genoeg om gezondheidswinst te boeken

Bron | Good News Network
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op聽margriet.nl/nieuwsbrief.聽

Ook interessant