Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Crisis nog niet voorbij: aantal coronadoden wereldwijd passeert half miljoen

crisis-nog-niet-voorbij-aantal-coronadoden-wereldwijd-passeert-half-miljoen.jpg

In Nederland lijkt de uitbraak van het coronavirus al even over de piek heen te zijn. Steeds meer maatregelen worden dan ook vanaf 1 juli versoepeld. Maar dat de coronacrisis wereldwijd écht nog niet over is, bleek ook dit weekend weer. Het aantal mensen dat over de hele wereld is overleden, als gevolg van het coronavirus, is zondag namelijk de grens van een half miljoen gepasseerd.

Dat blijkt uit cijfers van Johns Hopkins University, die al sinds het begin van de coronacrisis een telling bijhoudt.

Overleden door coronavirus

Wereldwijd zijn er volgens de onderzoekers van de universiteit nu dus 500.000 mensen overleden aan het coronavirus. De meesten van die coronadoden vielen in de Verenigde Staten, waar inmiddels 125.803 mensen overleden zouden zijn aan het virus. Op de tweede plek, qua sterfgevallen, staat Brazilië met 57.622 doden, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk waar 43.634 slachtoffers gevallen zijn. Na het Verenigd Koninkrijk, zijn in Europa Italië (34.738), Frankrijk (29.781) en Spanje (28.343) het meest getroffen als je kijkt naar de hoeveelheid mensen die overleden zijn door het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM nu 6105 coronadoden te betreuren.

Lees ook: Goed nieuws: eerste medicijn tegen corona goedgekeurd in Europa

Tien miljoen besmettingen

Ook het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus ging een bijzondere, maar verdrietige mijlpaal voorbij. Bij meer dan tien miljoen mensen wereldwijd is het virus namelijk vastgesteld. Het hoogst aantal vastgestelde besmettingen zijn ook in de Verenigde Staten, waar nu ruim 2,5 miljoen mensen het virus hebben (gehad). Op de tweede plek Brazilië, daar gaat het om 1,31 miljoen mensen. Vervolgens Rusland op de derde plaats met zo’n 600 duizend vastgestelde coronapatiënten. In Nederland zijn nu in totaal 50.147 mensen positief getest op het coronavirus.  

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | John Hopkins University, LINDA
Beeld | iStock

M27

Margriet 27 ligt in de winkel! Met deze week Isa Hoes en Medina Schuurman, een low carb weekmenu en nog veel meer leuks. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant