Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

GTST overweegt om met verhaallijnen over het coronavirus te komen

gtst-margriet.jpg

Het zou zomaar kunnen dat er binnenkort ook een verhaallijn over het coronavirus in Goede Tijden, Slechte Tijden komt. RTL en de GTST-makers van de soap overwegen momenteel of het zinnig is om de pandemie aan bod te laten komen.

Op dit moment is er in Meerdijk nog niks aan de hand en is er ook nog niet over het coronavirus gesproken.

Weerspiegeling van de maatschappij

De scenarioschrijvers zijn momenteel druk aan het overleggen over of ze het virus wel of niet aan bod laten komen in de soap. Dit heeft RTL-directeur Peter van der Vorst onthuld in de talkshow M. Een reden om het wél te doen, is volgens hem het feit dat de soap altijd een weerspiegeling is geweest van de maatschappij. Om die reden zou het volgens hem dan ook logisch zijn om het niet zomaar onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Lees ook: in déze populaire soap komt een herkenbare verhaallijn over de overgang

Te laat?

Tegelijkertijd merkt hij ook op dat er maanden tussen het moment van opname en uitzending zitten. Tegen de tijd dat het virus aan bod zou kunnen komen, zitten kijkers misschien niet meer te wachten op een verhaallijn hierover.

Niet het eerste virus in GTST

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat er een dodelijk virus in Meerdijk rond gaat. In 2012 kreeg het dorp namelijk te maken met een ebola-uitbraak, die voor grote paniek en zelfs een aantal doden zorgde.

Wat vind jij: moet het coronavirus een plekje krijgen in de soap?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Televizier
Beeld | RTL

Ook interessant