Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bereid je voor op een hittegolf: het wordt op déze dagen tropisch warm

hittegolf.jpg

Het gezegde ‘Na regen komt zonneschijn’ blijkt maar weer eens te kloppen: na een regenachtige week komt er namelijk een heerlijk hete en droge week aan. In het zuiden en oosten kan het vanaf dinsdag tropisch warm worden er is zelfs kans op een hittegolf.

Dat voorspeelt Weeronline.

Wisselvallig weekend

Voordat het zo ver is, moeten we eerst nog even dit weekend doorkomen met een regenbui hier en daar. Zaterdag gaat de temperatuur gelukkig wel omhoog naar 18 tot 23 graden en zondag is het tussen de 20 en 23 graden. Na het weekend draait de wind naar het oosten tot zuidoosten en wordt er flink wat warmere lucht aangevoerd.

Lees ook
18 afkoeltrucjes om lekker te slapen tijdens een hittegolf

Kans op hittegolf

Volgende week kunnen we genieten van zomerse temperaturen. De temperatuur stijgt naar boven de 25 graden en in het zuiden en oosten kan het vanaf dinsdag tropisch warm worden met ruim 30 graden. De kans op een regionale hittegolf is vijftig procent. Vooral in Noord-Brabant, Limburg en de Achterhoek is er kans op een hittegolf.

Woensdag

Vanaf woensdag wordt het nóg warmer en stijgt de temperatuur in het oosten, zuidoosten en zuiden naar ruim 30 graden. Lokaal kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 32 graden. Ook in de rest van het land is het zonnig en heet en liggen de temperaturen rond de 25 graden en meer. Genieten dus!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Telegraaf
Beeld | iStock

Ook interessant