Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Juffen schrijven groep acht een hartverwarmende brief over de Cito-toets

cito-toets-groep-8-margriet.jpg

Er is weer een spannende tijd aangebroken voor duizenden groepachters: de Cito-toets moet op veel scholen gemaakt worden. Nu gaat er een hartverwarmende brief rond.

De brief is afkomstig van juffen die hun leerlingen een hart onder de riem willen steken. Daarnaast hopen ze de eindtoets er íets minder spannend mee te maken. Ontroerde moeder Agnes deelde de brief op Facebook.

Harde werkers

“We hebben de afgelopen periode met elkaar keihard gewerkt en wij weten dat je er klaar voor bent,” begint de brief. De Cito- of eindtoets is een hulpmiddel voor de juffen en meesters om in te schatten welk middelbareschoolniveau het meest geschikt is voor de leerling. Maar de juffen benadrukken met mooie woorden dat de Cito-toets niet álles laat zien.

Grappig en zorgzaam

“Vaak genoeg hebben we je ook verteld dat de Cito-toets niet laat zien wat jou zo speciaal en uniek maakt,” vervolgen ze. “De Cito-toets laat niet zien wat jij ons het afgelopen jaar hebt laten zien. De Cito-toets laat niet zien dat je andere kinderen kan helpen als dat nodig is. De Cito-toets laat niet zien dat je beter voor jezelf hebt leren opkomen. De Cito-toets laat niet zien hoe creatief, sportief, muzikaal en enthousiast je bent. En de Cito-toets laat ons ook niet zien hoe leuk, grappig, zorgzaam, behulpzaam en attent jij bent.”

Wees trots

De juffen zeggen hoe dan ook trots te zijn op hun leerlingen: of de Cito-score nu hoog of laag is. “Dus laat zien wat je kunt, doe je best, wees trots op jezelf en onthoud: er zijn vele manieren om een slim en goed mens te zijn.” En zó is het.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Facebook
Beeld | ANP

Ook interessant