Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Sla je slag: déze groenten zijn nu extra goedkoop in de supermarkt

groente-fruit-goedkoper-margriet.jpg

Als je nu over de groente- en fruitafdeling in de supermarkt loopt, zul je blij verrast worden. Er wordt namelijk flink gestunt met de prijzen van onder meer andijvie, komkommer en paprika.

Volgens vakblad Distrifood hebben vooral Dirk van den Broek, Vomar, Plus en Jumbo de prijzen verlaagd van zowel groente als fruit.

Dat scheelt

Zo kost een komkommer bij Plus, Dirk en een enkel Jumbo-filiaal nog geen €0,70 terwijl dat voorheen ongeveer €1 was, laat Distrifood middels grafieken zien. En per 400 gram andijvie betaal je bij Plus, Jumbo, Vomar en Dirk nu €1,19, terwijl je daar voorheen tot €1,39 voor betaalde.

Concurrentie

Nog niet alle supermarktfilialen stunten met de prijzen van groente en fruit. Het betreft vooral een concurrentiestrijd. Als een Jumbo de enige supermarkt in het dorp is, is de kans bijvoorbeeld klein dat de prijzen daar ook zo worden verlaagd.

Gezond

Pluk vooral de vruchten van die strijd, zouden we zeggen. Een heel gezonde strijd is het ook wel. Het Voedingscentrum adviseert namelijk om dagelijks 250 gram groente en 200 gram fruit te nemen. En nu de prijzen zo zakken, ga je dat doel vast met twee vingers in de neus behalen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | Distrifood, Voedingscentrum
Beeld | iStock

Ook interessant