Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Coronavirus Nieuws

Gevaccineerd maar wel positief getest? Dan blijft je vaccinatiebewijs groen

groen-scherm-gevaccineerd-positief-getest.jpg

Ben je volledig gevaccineerd? Dan kun je in de CoronaCheck-app een vaccinatiebewijs aanmaken. Hiermee kun je bijvoorbeeld toegang krijgen tot evenementen. De QR-code kun je ook op vakantie gebruiken, om de grens over te mogen of in je vakantieland van alle faciliteiten gebruik te maken. Toch is er iets opmerkelijks aan de hand. Ben je volledig gevaccineerd en toch positief getest op corona, dan houd je in de app een groen scherm en mag je dus nog steeds overal naar binnen. 

We leggen je uit wat je hierover moet weten. 

Groen scherm als je gevaccineerd bent maar positief getest wordt

Als je volledig gevaccineerd bent, is het nog steeds mogelijk om besmet te raken met het coronavirus. Hoewel de kans een stuk kleiner is, kun je dus nog steeds het virus bij je dragen. Zeker bij de besmettelijkere deltavariant is de kans aanwezig dat je dit volledig gevaccineerd door kunt geven aan anderen. Om deze reden sloegen virologen deze maand alarm en wordt er al overwogen om gevaccineerden toch te laten testen voor toegang. 

Toch is daar een probleem: als je gevaccineerd bent, maar toch positief wordt getest, dan heb je in de CoronaCheck-app nog steeds een groen scherm vanwege je vaccinatiebewijs. Hierdoor kun je alsnog overal binnen komen, terwijl je wel besmettelijk bent. 

Lees ook: Gevaccineerd en toch corona? Dan krijg je meestal déze symptomen

Systeem aanpassen

Het ministerie van Volksgezondheid en het Outbreak Management Team zijn op de hoogte van de fout in het systeem. In de komende weken gaat worden gekeken hoe het systeem van toegangstesten met de app kan worden verbeterd. Volgens een woordvoerder van het ministerie kan het probleem worden voorkomen als iedereen zich aan de regels houdt. Aan de Volkskrant benadrukt de woordvoerder dat positief geteste mensen in quarantaine moeten gaan, ook als ze volledig gevaccineerd zijn. 

Bron | de Volkskrant
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant