Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom dit groene rijtjeshuis in Den Helder het gesprek van de dag is

rijtjeshuis-margriet.jpg

Een huis haalt eigenlijk alleen het nieuws als het een bizarre prijs heeft. Maar de woning van de 82-jarige Ineke uit Den Helder staat om een andere reden in de spotlights. 

Sommige van haar buren vinden de kleur waarin ze haar rijtjeshuis geverfd heeft namelijk zó afzichtelijk, dat ze Ineke voor de rechter hebben gesleept. En die doet vandaag uitspraak.

Doe maar groen

Mooi groen is niet lelijk, toch? Nou, dat vinden een aantal buurtbewoners van de Plutostraat in Den Helder dus wél. Gruwelijk lelijk, zelfs. Al negen jaar lang. De rechtszaak loopt namelijk al eventjes, aangezien de boze buren er met de gemeente niet uitkomen. Vandaag doet de rechter dan eindelijk uitspraak: óf Ineke mag haar huis groen houden, óf haar huis moet wit geschilderd worden.

Slecht voor de verkoop

De klagende buren vinden de kleur niet alleen spuuglelijk. “Met de kleur verstoort ze de wijk”, voegt een buurman daaraan toe tegenover RTL Nieuws. En: “Naaste buren zien ook de groene gloed in hun woonkamer als de zon op hun ramen schijnt. En de kleur is niet goed voor de waarde van onze koophuizen. Iedereen heeft het over de wijk ‘met dat groene huis’.”

Lees ook
Stress? Verf je muren dan in één van deze 4 kleuren

Kleurenbeleid van de gemeente

Haar huis wit moeten laten schilderen, is voor Ineke dan weer de ultieme nachtmerrie. “Een huis hier verderop is bijna zwart. Dat is toch vreselijk, maar dat mag wel. En al die vieze witte kleuren, vreselijk. Dat kleurenbeleid van de gemeente slaat nergens op.”

Wat vind jij: moet Ineke haar huis zo groen als op onderstaande foto’s moeten kunnen laten, of mag er een flinke lik witte verf overheen?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant