Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Op vakantie naar Griekenland? Week quarantaine niet meer nodig

griekenland.jpg

Goed nieuws voor mensen die zo snel mogelijk op vakantie willen naar Griekenland: passagiers van vliegtuigen uit Nederland hoeven namelijk niet meer eerst een week in quarantaine, als de uitslag van hun coronatest positief is.

Dit heeft de minister van toerisme tijdens een persconferentie laten weten.

Coronatest ter plekke in Griekenland

Vanaf vandaag mogen vliegtuigen uit Nederland weer landen, in eerste instantie alleen op de luchthaven, in Athene. Alle passagiers krijgen ter plekke een coronatest en moeten vervolgens een dag in zelfquarantaine in een hotel naar keuze, tot de uitslag bekend is. Mensen die het virus niet blijken te hebben zijn daarna vrij om te gaan en staan waar ze willen.

Versoepeling

Voor veel mensen zal deze nieuwe versoepeling een reden zijn om toch wel op vakantie te gaan naar Griekenland. Eerder werd namelijk nog bekend gemaakt dat toeristen, op vliegtuigen uit Nederland, minimaal een week in zelfisolatie moeten. Van deze maatregel ziet de Griekse regering nu toch af. Mensen die wél besmet blijken te zijn met het coronavirus, moeten veertien dagen in quarantaine.

Andere landen

Niet alleen passagiers van vliegtuigen uit Nederland moeten een dag in quarantaine, ook mensen uit Italie en Spanje krijgen dezelfde behandelingen. Toeristen uit landen waarvan Griekenland vindt dat de coronauitbraak beter onder controle is, hoeven dit niet. Deze worden slechts steeksproefgewijs getest. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die uit Duitsland komen en de meeste landen in Centraal en Oost-Europa.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant