Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo krijg je een gratis upgrade in het vliegtuig

met-deze-tips-kom-jij-heerlijk-slapend-je-vlucht-door.jpg

Vliegtuigmeubilair lijkt over niet bepaald te zijn ontworpen voor ultiem reiscomfort. Veel passagiers klagen over harde stoelen en lange mensen kunnen hun benen moeilijk kwijt. Helaas is vliegen wel de enige manier waarop je relatief snel grote afstanden kunt afleggen. Wie graag betaalbaar reist, zal zijn tijd dus uit moeten zitten in de economyclass. Of toch niet?

In de businessclass reizen lijkt altijd stukken minder erg. Want zeg nou zelf, languit series kijken maakt zo’n vliegreis ineens veel minder erg! Kijk jij ook altijd met jaloerse blikken naar de passagiers die in het businessclass gedeelte van het vliegtuig zitten? Dan hebben we goed nieuws voor je! Met onderstaande tips kun je er namelijk voor zorgen dat jij en gratis upgrade krijgt tijdens jouw vliegreis!

1. Vlieg in het vakantieseizoen

Tijdens het hoogseizoen vliegen lijkt ongunstig: de prijzen van de vliegtickets liggen hoger en vliegvelden zijn overvol. Maar businessclass plekken zijn tijdens (school)vakanties vaak minder goed gevuld. Deze plekken worden voornamelijk gebruikt voor (zoals de naam al doet vermoeden) zakenlui. Wanneer je tijdens het inchecken vraagt of je een gratis update kunt krijgen,heb je in deze periode meer kans op zo’n luxe stoel.

2. Zo laat mogelijk inchecken

Goed, het is wel een risico en je moet er rekening mee houden dat het (vooral tijdens drukke periodes) veel tijd kan kosten om bij je vliegtuig te komen. Maar als je echt graag een upgrade wilt, kun je het beste zo laat mogelijk inchecken. Wanneer een vlucht overboekt is, kan het zijn dat de stewardess je naar een andere vlucht moet verplaatsen. Als je geluk hebt bieden ze je dan een businessclass plek aan als dank.

3. Beetje aanstellen

Heb je je enkel verzwikt? Neem dan vooral je krukken mee. Passagiers met een blessure of andere fysieke ongemakken hebben namelijk een grotere kans op een upgrade. Vraag het personeel wat een upgrade kost en leg uit waarom je dat wilt weten. Je kunt natuurlijk ook doen alsof je een blessure hebt of je kleine blessure wat meer aandikken.

4. Netjes vragen

Je kunt natuurlijk heel ingewikkeld gaan doen, maar je kunt het natuurlijk ook netjes vragen. De meeste kans op een upgrade heb je niet tijdens het inchecken, maar bij het boarden, wanneer de meeste stoelen al bezet zijn. Begin een praatje met de stewards en stewardessen en blijf te allen tijde vriendelijk. Het vliegtuigpersoneel moet het je tenslotte wel gunnen. Ook helpt het om vaak met dezelfde vliegmaatschappij te reizen, zo bouw je loyaliteit op en dat kan zich op den duur uitbetalen in een upgrade.

Lees ook
Zó kun je voedselverspilling voorkomen als je op vakantie gaat

Bron| Kassa
Beeld| iStock

Ook interessant