Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit weekend: gratis tulpen plukken op de Dam

tulpendag.jpg

Op 16 januari 2016, de derde zaterdag van januari, is het weer tijd voor het eerste en vrolijkste ‘het wordt weer’-lentefeest van Europa: de Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam. Voor het vijfde jaar op rij leggen tulpenkwekers daar een reusachtige pluktuin aan met ruim 200.000 kleurrijke tulpen. Hiermee wordt de start van een nieuw tulpenseizoen gevierd. En iedereen mag komen plukken!

Op de Dam kun je vanaf 13.00 uur gratis tulpen plukken en meenemen voor een gezellige lentesfeer in huis. Kom wel op tijd, want rond 16.30 uur is de tuin helemaal ‘leeggeplukt’ en zie je overal in het centrum mensen lopen met een bosje vrolijk gekleurde tulpen.

Europees tintje

Sinds 1 januari is Nederland voorzitter van Raad van de Europese Unie. Daarom staat de Nationale Tulpendag dit keer in het teken van ‘Europa’. Op de Dam is dat thema zaterdag op meerdere manieren terug te vinden. Bijvoorbeeld in het ontwerp van de tuin, in de ‘Europese tulpengalerij’ en in tal van de tulpenweetjes die op originele wijze worden gedeeld. Ook worden er, heel toepasselijk, uit heel Europa bezoekers verwacht.

Buitenkans

De Nationale Tulpendag op de Dam is een gezellig dagje uit. Vanuit verschillende plekken in ons land, en zelfs vanuit Duitsland, organiseren touroperators busreizen naar Amsterdam en er gelden speciale parkeertarieven voor bezoekers. Voor wie met het openbaar vervoer komt; de pluktuin ligt op vijf minuten loopafstand van Amsterdam CS.

Al vijf jaar Tulpendag

De Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt daarmee elk jaar de start van een nieuw bloeiseizoen van (snij)tulpen gevierd. Tot eind april (dus ongeveer honderd dagen lang) is de Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan duizend verschillende soorten. Van rood tot zwart, in twee kleuren tegelijk, lelievormig of dubbelbloemig. De Nationale Tulpendag is een initiatief van de Nederlandse tulpenkwekers. Samen met een grote groep vrijwilligers, familie en vrienden leggen zij de pluktuin aan.

Meer informatie over Tulpendag 2016 

Ga jij een bosje plukken op de Dam?

Ook interessant