Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom het slim is om gouden sieraden juist nú te verkopen

gouden-sieraden-verkopen-margriet.jpg

Heb jij een gouden ring, ketting of armband thuis liggen die je niet draagt of weinig emotionele waarde voor je heeft? Verkoop het dan. Juist nú.

Dit adviseren juweliers.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Goudprijs stijgt en stijgt

De goudprijs zit namelijk flink in de lift. “Goud is de afgelopen jaren niet zo hard gestegen als nu, ik denk ook niet dat het nog veel hoger gaat”, legt juwelier Martin Bruens uit aan RTL Nieuws. Dit komt doordat de rente in Europa momenteel heel laag is. “Dus ik zou adviseren, ook al is het oud goud, om nu te verkopen.”

41 euro per gram

Aan wat voor opbrengst je dan moet denken? Nou, zo’n vijf jaar geleden kreeg je voor een kilo goud 33.000 euro, weet de hierboven geciteerde juwelier. “Nu zit je op ruim 41.000 per kilo.” Op dit moment is 1 gram goud ruim 41 euro waard. Dit betekent dat je bijvoorbeeld voor een gouden kettinkje dat zo’n 23 gram weegt maar liefst 943 euro kunt krijgen van een juwelier. En voor een gouden armbandje van pak ‘m beet 6 gram op 246 euro kunt rekenen. Maar het aantal karaat speelt natuurlijk ook mee.

Goudwisselkantoor

Als je benieuwd bent hoeveel geld jij met je goud in handen hebt, kun je langs een juwelier of goudwisselkantoor gaan om de prijs te laten indexeren. Dan kun je altijd nog beslissen om het goud nog even in huis te houden tot de prijs nóg ietsje hoger gaat, of het inderdaad te gaan verkopen.

Ook een slimme investering: deze mooie tas en portemonnee van Burkely. Nu met 57% korting in de Margriet Shop.

Bron | RTL Nieuws, goudstandaard.com
Beeld | iStock

Ook interessant