Goedele Liekens heeft huidkanker: 'Operatie was al te laat' | Margriet
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Goedele Liekens heeft huidkanker: ‘Operatie was al te laat’

goedele-liekens-deelt-huidkankerdiagnose-kankercellen-zitten-al-in-klieren.jpg

Goedele Liekens deelt een verdrietig bericht op haar social media. De 57-jarige Vlaamse seksuologe laat namelijk weten dat ze huidkanker heeft.

“Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, zo begint ze haar bericht.

‘Operatie kwam te laat’

Volgens Goedele begon het een aantal maanden geleden, toen ze een ‘rare vlek’ op haar huid ontdekte. De vlek werd meteen verwijderd, maar dit bleek helaas niet genoeg te zijn. Goedele onderging vervolgens een operatie om de moedervlek flink diep uit te snijden. “Helaas te laat: de kankercellen hadden zich een weg in mijn lichaam gevonden en zaten reeds in de klieren”, zo schrijft ze. “Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. (…) Sic, slik, een verdict dat veel mensen moeten aanhoren, ik weet het. Maar ook steeds vaker hoeft dat – dankzij onze goede gezondheidszorg – geen doodsvonnis te zijn.”

Lees ook:
6 belangrijke tips tegen huidkanker

Strijdlustige Goedele Liekens

Goedele laat weten dat ze inmiddels behandeld wordt en dat ze zowel goede als slechte dagen heeft. “Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media. Ik heb mijn energie nu even voor iets anders nodig.” Opgeven komt echter niet in haar woordenboek voor. De seksuologe is vastbesloten om weer terug te keren. “Je bent nog niet van mij verlost hoor. ‘Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!

Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker….

Geplaatst door Goedele Liekens op Donderdag 5 november 2020

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Facebook
Beeld | Brunopress

Margriet 48

Margriet 48 ligt nu in de winkel! Met deze week: gezond & fit de winter in, zo herken je online oplichting, lekkere & voedzame ontbijtjes en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant