Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tijd voor positiviteit: een overzicht van websites die goed nieuws brengen

goed-nieuws-deze-websites-brengen-alleen-maar-positiviteit.jpg

We worden dagelijks overspoeld met heftige krantenberichten, onrecht in de wereld, een hoop coronanieuws en ingewikkelde politieke dilemma’s. Kun jij ook wel wat meer positiviteit gebruiken? Deze websites brengen je dagelijks alleen maar goed nieuws. 

Daarmee begin je de dag een stuk vrolijker.

Websites met goed nieuws 

Het leven gaat natuurlijk niet alleen maar over rozen, en je ogen volledig sluiten voor al het onrecht en kwaad in de wereld is misschien ook niet de meest verstandige keuze. Maar elke dag alleen maar de ellende lezen doet ook niet bepaald veel goeds voor je humeur. Gelukkig gebeurt er ook nog een hoop leuks in de wereld, en dus bestaan er speciale websites met alleen maar goed nieuws. Kun je wel een oppepper gebruiken? Neem dan eens een kijkje op een van de onderstaande sites.  

Good News Network 

Al sinds 1997 zet Good News Network (GNN) zich in om meer positieve en optimistische berichten te brengen. Dit als tegengeluid op de mainstream media. Het motto van de website luidt dan ook: er is niet te weinig positief nieuws, er is alleen te weinig aandacht voor positieve berichten. 

Goednieuws.nl

Makkelijker kan het haast niet: ben je toe aan een portie goed nieuws? Ga dan naar Goednieuws.nl. De website wil je met positieve berichten en verhalen inspireren, laten lachen en je vooral voorzien van je dagelijkse shot positieve energie. Want daar hebben we volgens de website zeker vandaag de dag wel behoefte aan. 

Bored Panda 

Op de website Bored Panda vind je naast een hele hoop positiviteit ook een lading creativiteit. De website biedt een platform voor mooie initiatieven, bijzondere gebeurtenissen, grappige berichten, kunst en leuk dierennieuws.   

Pocon 

Dagelijks krijgen we een hoop coronanieuws binnen, regelmatig met een negatieve lading. Toch is ook rondom dit onderwerp niet alleen maar ellende te vinden. De website Pocon staat dan ook voor Positief Corona Nieuws en deelt al het goede nieuws rondom dit onderwerp. 

Lees ook: Klaar met alle corona-negativiteit op je tijdlijn? Zó krijg je andere dingen te zien

The Happy Broadcast 

De website van The Happy Broadcast biedt anxiety-free nieuws. Oftewel: positieve berichten over wat er allemaal wél goed gaat in de wereld. Hier vind je het goede nieuws van over de hele wereld verpakt in vrolijke illustraties gemaakt door Mauro Gatti. 

Goed nieuws op NU.nl

Ook nieuwsplatform NU.nl vond het tijd voor meer aandacht voor positieve berichten dat door al het slechte nieuws dat vaak op de voorpagina staat wordt ondergesneeuwd. Daarom kwamen zij met de Goed Nieuws-rubriek. Hierin bieden zij elke zaterdag een overzicht van al het positieve nieuws van de afgelopen week. 

Bron | Flowmagazine, NU.nl, The Happy Broadcast, Bored Panda, Goednieuws.nl, Good News Network, Pocon
Beeld | Getty Images

Behoefte aan nog meer positieve berichten en vrolijkheid? Dat lees je in de nieuwste Margriet 16. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten. 

Ook interessant