Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Goed nieuws: geregeld concerten bezoeken verlengt je leven met negen jaar

concertbezoekers.jpg

Ga je vaak naar concerten? Wetenschappers zeggen dat luisteren naar liveoptredens goed voor ons is. Het bevordert de gezondheid én kan de levensduur verlengen, blijkt uit nieuw Brits onderzoek

Het onderzoek, van The O2 Arena in samenwerking met het Goldsmiths College van de University of London, toont aan dat ons humeur en gevoel van welzijn met maar liefst 21 procent verbeteren als we twintig minuten of meer luisteren naar een liveoptreden. Het schijnt nog beter te werken dan een lesje yoga of een wandeling met de hond, die zorgen ‘maar’ voor een toename van tien procent.

Goed voor je zelfbeeld

Naast een beter humeur en een gevoel van welzijn doet het geregeld bezoeken van concerten ook iets positiefs met ons zelfbeeld. De onderzoekers ontdekten dat mensen tijdens en na concerten beter in hun vel zaten, zich meer   verbonden voelden met anderen en te maken hadden met ‘een toename in geluk en productiviteit’. Om je levensduur daadwerkelijk met negen jaar te verlengen, moet je wel een geregelde concertbezoeker zijn en elke twee weken naar een liveoptreden gaan. Ook is het essentieel dat je bij een concert aanwezig bent. Met thuis een opname terugkijken en -luisteren bereik je niet hetzelfde effect. ”We weten allemaal hoe goed het voelt als je je favoriete artiest of band live ziet spelen. Maar nu hebben we wetenschappelijk bewijs van wat het met je hersenen doet,” zegt Nina Bibby, marketingmanager van The O2 Arena.

Welke concerten maken jou gelukkig? We zijn benieuwd!

Bron | metronieuws.nl
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Beauty-expert Carmen Zomers laat zien hoe je zelf een optische ooglift kunt toepassen met alleen oogschaduw en mascara.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant