Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Goed nieuws: basisscholen en kinderopvang gaan op déze datum weer open

basisscholen-en-kinderopvang-gaan-op-deze-datum-weer-open.jpg

Minister Slob van Onderwijs heeft gisteravond fijn nieuws gedeeld: na overleg in het Catshuis is namelijk besloten dat de basisscholen en kinderopvang op 8 februari weer open mogen.

Over middelbare scholen en buitenschoolse opvang moet nog verder worden gesproken, voordat daar een besluit over wordt gemaakt.

Heropening van basisscholen en kinderopvang

Het Outbreak Management Team heeft in een advies laten weten dat ze geen bezwaar hebben tegen een heropening van basisscholen en kinderopvang. Om ervoor te zorgen dat alles zo veilig mogelijk verloopt zal er in het onderwijs worden gewerkt met sneltesten. Als een kind positief wordt getest, moet de hele klas vijf dagen in quarantaine.

Lees ook: Kabinet komt met deze routekaart voor de versoepeling van de coronamaatregelen

“Opluchting voor leerlingen, leraren én ouders”

Minister Slob noemt het een opluchting dat de basisscholen en kinderopvang weer open kunnen. “Voor ouders en leraren, maar natuurlijk vooral voor de leerlingen. Want kinderen leren het beste op school, ook in sociaal opzicht. Tegelijkertijd blijven we de situatie goed in de gaten houden, want de situatie in Nederland blijft ernstig.”

Avondklok ook bijna tot een einde?

Het lijkt er ook op dat de avondklok op 10 februari afloopt. Als de besmettingscijfers blijven dalen, zoals ze nu doen, dan is er voor het kabinet geen reden om de avondklok nog te verlengen, zo melden bronnen in Den Haag. Het besluit ligt echter nog niet helemaal vast: vandaag zal het kabinet een definitief besluit nemen over het wel of niet verlengen van de avondklok.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant