Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Getest: uit dít glas smaakt champagne het allerlekkerst

champagne.jpg

Plop jij vanavond tegen twaalven de kurk van een goede fles champagne? Zonde als de smaak verloren gaat door die heerlijke bubbels in een verkeerd glas te schenken. 

De Britse krant The Times heeft onderzoek gedaan naar de invloed van het gebruikte glas op de smaak van champagne. De kans bestaat dat jij nu net het glas dat het slechtst uit de bus kwam in huis hebt…

Geen bubbels, geen smaak champagne

De professionele testers van de krant schonken de bubbels onder meer in wijn-, fluit-, coupe- en cognacglazen. Vervolgens werd gekeken in welk glas ze het langst bleven bruisen. Die bruis is namelijk essentieel voor de smaak: zonder bubbels worden er geen smaakmoleculen naar de oppervlakte gestuwd.

Coupe vs. fluit

Bij de feestelijke coupeglazen sloeg de champagne het snelst dood. Door de breedte van het glas ging het koolzuur sneller verloren. Zelfs in de cognacglazen, die juist totaal niet voor drank met koolzuur zijn bedoeld, bleven de bubbels nog langer zitten. Het allerbest scoorden de traditionele fluitglazen. Door de smalle vorm en relatief kleine opening blijven de bubbels in dit type glazen het best bewaard.

Coupeglazen:

Coupe champagne glazen Margriet

Fluitglazen: 

Champagneglazen Margriet

Bron | The Times 
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant